Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso heeft met Renault goede hoop en grote verwachtingen: "Tegelijkertijd moeten we met beide benen op de grond staan"

Fernando Alonso heeft met Renault goede hoop en grote verwachtingen: “Tegelijkertijd moeten we met beide benen op de grond staan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft ‘hoge verwachtingen’ van zijn comeback-seizoen bij Renault, maar geeft toe dat hij zijn ‘voetjes op de vloer’ moet houden. Alonso klom dinsdag in de RS20 en reed zijn eerste ronden in een Formule 1-auto in meer dan 500 dagen. Zijn test, gehouden op het Circuit de Catalunya, kwam slechts 48 uur nadat Renault zijn F1-podium veroverde met Daniel Ricciardo, met een derde plaats bij de Eifel Grand Prix. Het was Renault’s eerste podium als fabrieksteam sinds 2011. Na de test van dinsdag zei Alonso dat het zien van de verbeteringen van dit jaar, zijn hoop voor volgend seizoen had versterkt. De Spanjaard denkt echter wel dat het gat met de topteams van F1 tussen nu en volgend jaar niet veel kleiner zal worden. “We hebben allemaal hoge verwachtingen van het team, als we kijken naar hoe het team dit jaar is gevorderd in het kampioenschap en de klasseringen in de weekenden”, zei hij tegen planetf1.com. “Maar tegelijkertijd moeten we met beide benen op de grond staan, wetende dat de regels min of meer hetzelfde zullen zijn tot 2022, dus we weten dat het tekort dat de teams op het middenveld nu hebben, volgend jaar zal aanhouden. Dus het is voetjes op de vloer, maar wel met veel positieve energie en optimisme voor volgend jaar. Ik denk dat we een geweldig team hebben met veel getalenteerde mensen, geweldige sponsors en veel fans over de hele wereld, dus ik denk dat we alle ingrediënten hebben voor een goed 2021.“

“Voor de overige zes races van dit jaar houdt iedereen zijn fingers crossed voor Daniel en Esteban, hun resultaten worden steeds beter, dus we ondersteunen allemaal vanuit huis. Het podium van afgelopen weekend was heel verdiend voor al het harde werk.” Terwijl de run van dinsdag zijn eerste was in een Formule 1-auto sinds vorig jaar, werkte Alonso aan zijn voorbereidingen buiten de baan met het Renault-team. “Er zijn veel dingen om voor te bereiden. De eerste is de conditie, je moet weer in vorm komen, je moet trainen volgens de Formule 1-normen. De nek, vooral het bovenste deel van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso heeft met Renault goede hoop en grote verwachtingen: “Tegelijkertijd moeten we met beide benen op de grond staan”