Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso kan nog altijd niet tegen zijn verlies

Fernando Alonso kan nog altijd niet tegen zijn verlies

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso biecht op dat hij nog altijd niet tegen zijn verlies kan. De Spaanse F1-held uit Oviedo vertelt dat in een interview met SoyMoto r. Of het nu in de Formule 1 is of tijdens het beoefenen van een andere sport: als Alonso verliest is hij te vergelijken met een uitbarstende vulkaan.

Alonso kan er niet tegen als hij niet de beste is vertelt hij. “De vulkaan in mij is er nog altijd”, vertelt Alonso. Dit seizoen keerde de snelle Spanjaard terug op het allerhoogste niveau in de autosport, na twee jaar van afwezigheid. Hij deed mee aan de Le Mans, Dakar Rally en de IndyCars. Dit seizoen weet hij regelmatig punten te scoren. En er is weinig veranderd wat betreft de vastberadenheid die de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 toont, zo blijkt ook uit het gesprek dat soymotor.com met de Spaanse coureur heeft.

Alonso wordt gevraagd of hij anders tegen winnen en verliezen aankijkt nu hij ouder wordt. De verslaggever wil graag weten of Alonso nu beter tegen zijn verlies kan dan voorheen. “Dat is een goede vraag. Ik heb mijzelf dat een aantal keren afgevraagd, maar ik denk dat het antwoord ‘nee’ is. Ik kan er nog altijd niet tegen. Wat er echter gebeurt is dat ik momenteel niet in de positie ben om tweede te worden noch dat ik in een positie ben om ervoor te vechten.”

“Als ik in een Mercedes of Red Bull zou zitten en degene die won in het andere team zou zitten, dan zou ik zijn als een vulkaan. Maar als je niet in die positie zit, dan heb je andere doelen in je hoofd, meer realistische doelen voor elk weekend.” Vechten als een leeuw

Na de eerste seizoenshelft heeft Alonso 38 WK-punten en staat hij elfde in het WK. Zijn voorlopig beste resultaat behaalt hij vorige week tijdens de Hongaarse Grand Prix. De hele wereld lijkt het er over eens dat Alonso zich tegen het einde van de race lijkt op te offeren ten faveure van zijn jongere teamgenoot. Tegen het einde van de race toont Alonso zich bijzonder breed en geeft […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso kan nog altijd niet tegen zijn verlies