Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso mateloos geïrriteerd: oneens met steeds weer herhaalde kritiek: "En dat is niet eerlijk"

Fernando Alonso mateloos geïrriteerd: oneens met steeds weer herhaalde kritiek: “En dat is niet eerlijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso vindt dat hij beter heeft gepresteerd dan wat de critici ervan maken sinds zijn terugkeer in de Formule 1 . Na twee seizoenen afwezigheid keerde Alonso dit jaar terug in de sport met Alpine. Als tweevoudig wereldkampioen was er natuurlijk veel opwinding over de terugkeer van Alonso, hoewel hij in de eerste ronden flink teleurstelde aangezien de Spanjaard nog geen race voor zijn teamgenoot Esteban Ocon eindigde in de races waarin ze allebei de finish haalden.

In Bakoe scoorde Alonso met P6 zijn beste resultaat sinds zijn terugkeer in de Formule 1. “Ik was niet al te ongelukkig in sommige van de andere races die volgens de media erg slecht waren. Ik denk niet dat ze zo slecht waren”, zei hij tegen Autosport.com. “In Barcelona reden we op een éénstopstrategie, en daar hebben we niet gepresteerd. Maar ik reed min of meer hetzelfde tempo als Esteban in Monaco, en eindigde twee seconden achter hem.”

“Er werd gezegd dat ik het erg moeilijk had, zelfs als je me vergelijkt met andere coureurs die dit jaar van team zijn veranderd, zoals Daniel Ricciardo. Ik vond dat niet eerlijk, want ik denk dat er een heel groot verschil is in hun worstelingen in vergelijking met de mijne. Ik maakte me geen zorgen. Ik wist dat het gewoon een kwestie van tijd was.”

Alonso gaf eerder toe dat Alpine in Bakoe tempo miste, ook al beleefde hij een late opleving van P10 naar P6 na de staande herstart toen er nog maar twee ronden te gaan waren. Tegelijkertijd heeft hij het gevoel dat de stratencircuits van Monaco en Bakoe de prestaties van Alpine enigszins flatteerden. “In Monaco en in Bakoe verloren we een beetje, het was erger in Monaco terwijl we in Bakoe dichter bij elkaar zaten. Ik denk dat we de vorm van Barcelona en Portimao moeten hervinden”, zei hij.

“Op de stratencircuits helpt de bandenvoorbereiding onze tegenstanders op de een of andere manier hun prestaties te verbeteren. Ze vechten nu voor poleposition, maar we geloven niet dat hem dat zit in de verbetering van de auto: het is gewoon hoe ze de banden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso mateloos geïrriteerd: oneens met steeds weer herhaalde kritiek: “En dat is niet eerlijk”