Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso ontkent dat hij leert 'niet te winnen': "In mijn sport is de klok de baas"

Fernando Alonso ontkent dat hij leert ‘niet te winnen’: “In mijn sport is de klok de baas”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat de ‘vulkaan’ er nog steeds is. In de Formule 1 van vandaag de dag kan hij dat alleen niet laten zien door Grands Prix te winnen. Na twee jaar uit de sport te zijn geweest, is de tweevoudig wereldkampioen terug op de grid bij Alpine, het voormalige Renault. Tot nu toe is zijn beste resultaat in zijn comebackseizoen een P6, die hij tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan behaalde. Hoewel het podium nog ver weg is, hebben zijn capriolen op de baan de aandacht getrokken van zijn rivalen. Daniel Ricciardo zei dat de racevaardigheden van de Spanjaard ‘waarschijnlijk de beste’ van het veld zijn.

Maar zelfs het feit dat hij één van de besten op de grid is, heeft hem de afgelopen seizoenen niet geholpen: zijn laatste overwinning dateert van 2013. Op de vraag of hij in de loop der jaren heeft ‘geleerd om niet te winnen’, antwoordde hij tegen Soymotor: “Dat is een goede vraag en ik heb het mezelf ook afgevraagd, maar ik denk het niet.”

“Het is zo dat ik nu niet in een positie verkeer om zelfs maar als tweede te eindigen. Ik ben niet in een positie om te vechten. Als ik bij Mercedes of Red Bull zat en de ander won, zou het een vulkaan zijn.”

“Maar omdat je niet in die positie zit, heb je elk weekend andere uitdagingen voor ogen en andere, meer reële doelen – achtste eindigen, Q3 halen, van die kleine doelen. Maar als ik de Formule 1 verlaat en iets anders ga doen, is de vulkaan er. Als ik de mogelijkheid heb om tennis te winnen of om te pingpongen, verandert er niets.”

De Spanjaard wordt later deze week 40 jaar. Verschillende journalisten brachten zijn leeftijd ter sprake, een leeftijd die hij niet voelt. “Misschien word ik op een dag wakker en ben ik verdrietig om mijn verjaardag of mijn leeftijd, maar op dit moment denk ik niet dat het er te veel toe doet.”

“Gelukkig is in mijn sport de klok de baas en fysiek moet je op een acceptabel niveau zijn, want als je ziek […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso ontkent dat hij leert ‘niet te winnen’: “In mijn sport is de klok de baas”