Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso optimaal gemotiveerd voor F1-rentree: "Ik verwacht wel een paar verrassingen"

Fernando Alonso optimaal gemotiveerd voor F1-rentree: “Ik verwacht wel een paar verrassingen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een afwezigheid van twee seizoenen keert Fernando Alonso vanaf komend weekend terug in de Formule 1. In Bahrein moet de 39-jarige Alpine-coureur laten zien dat hij het nog in zich heeft. Sinds zijn laatste F1-race won de Spanjaard onder meer de 24 uur van Le Mans en was hij actief in de Dakar Rally. Maar nu telt alleen de Formule 1. “Ik kijk echt uit naar dit weekend”, aldus Alonso in een preview van Alpine F1. “Dit moment in mijn carrière heeft veel voorbereidingstijd in beslag genomen. Niet alleen tijdens tests met het team of het vele werk in de twee fabrieken, maar ook op persoonlijk vlak. Sinds ik bij Alpine getekend heb, heb ik veel energie gestoken om me fysiek en mentaal klaar te stomen voor dit seizoen.”

Alonso reed de laatste jaren in het World Endurance Championship, de Dakar Rally en de IndyCar. “Ik heb veel geleerd tijdens mijn tijd buiten de Formule 1, maar nu ben ik vooral gemotiveerd om het weer in de Formule 1 te laten zien. Mijn eerste rondjes terug in een F1-auto waren geweldig, maar nu kijk ik toch echt uit naar de eerste race.”

Tijdens de wintertest heeft Alpine het volledige testprogramma af kunnen werken en waren er geen problemen met de betrouwbaarheid. “We hebben veel kilometers kunnen rijden en dat is heel belangrijk tijdens een test. We hebben een solide basis gelegd voor de rest van het seizoen. Over de verhoudingen kunnen we nog weinig zeggen. Dat weten we pas na de kwalificatie op zaterdag, maar ik verwacht wel een paar verrassingen .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso optimaal gemotiveerd voor F1-rentree: “Ik verwacht wel een paar verrassingen”