Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso tegen Esteban Ocon: Wie komt er als winnaar uit de bus?

Fernando Alonso tegen Esteban Ocon: Wie komt er als winnaar uit de bus?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De rivaliteit tussen de teams is altijd een van de interessantste dynamieken in de Formule 1 . De vraag of ze tegen elkaar mogen racen is vaak aan de orde, en het onderwerp van een nummer één en een nummer twee coureur gooit extra olie op het vuur. Lewis Hamilton tegen Nico Rosberg voor Mercedes, en Max Verstappen tegen Daniel Ricciardo voor Red Bull Racing zijn twee recente voorbeelden van teamgenoten die op de baan met elkaar botsten.

Een bijzonder intrigerende strijd tussen teamgenoten zal dit seizoen gaan tussen Fernando Alonso en Esteban Ocon van Alpine. Alonso vervangt de vertrokken Ricciardo bij het team dat vroeger bekend stond als Renault, en hoewel hun CEO Laurent Rossi heeft beweerd dat Alonso geen voorkeursbehandeling zal krijgen, zal het fascinerend zijn om te zien of zijn uitspraak van: “Er bestaat niet zoiets als een nummer één en nummer twee rijder. Ik denk ook niet dat dat in veel teams bestaat, om eerlijk te zijn, in ieder geval niet in het onze” zijn vruchten zal afwerpen. Twee jaar afwezigheid Alonso

Ocon hoopt zeker een eerlijke kans te krijgen, maar omdat de Spanjaard zo ervaren en blijkbaar zo snel is, zal alleen de tijd leren hoe het uitpakt. Alonso, die in 2005 en 2006 twee keer wereldkampioen werd met het team, verwacht dat hij het tempo van Ocon kan bijhouden. Maar omdat hij de afgelopen twee seizoenen de sport heeft verlaten na 2018, kan het hem tijd kosten om zich aan te passen; een voordeel voor Ocon?

De Fransman zelf leed onder een onderbreking in de sport, nadat hij zijn zitje bij Force India, nu Aston Martin, verloor toen Lance Stroll werd gecontracteerd naast Sergio Perez voor 2019, en zijn seizoen bij Renault vorig seizoen begon vrij traag, waarschijnlijk als gevolg van dat jaar uit.

Of Alonso hetzelfde lot beschoren zal zijn, is afwachten, en nu hij 39 is, zou hij de gevolgen van die onderbreking wel eens kunnen voelen. Maar voor een coureur met 314 Grand Prix-deelnames en 1899 punten op zijn naam, is Alonso misschien wel de best geplaatste om terug te keren alsof […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso tegen Esteban Ocon: Wie komt er als winnaar uit de bus?