Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso tegen Renault: "Vergeet 2021"

Fernando Alonso tegen Renault: “Vergeet 2021”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SPIELBERG – Fernando Alonso heeft ‘bijna geen interesse’ in het Formule 1-seizoen 2021 en heeft Renault gezegd het ‘te vergeten’ en prioriteit te geven aan de nieuwe technische regels voor 2022, zegt Cyril Abiteboul, teambaas van Renault. Tweevoudig wereldkampioen Alonso zal volgend jaar opnieuw toetreden tot de F1-grid met Renault, dat zit opgesloten in de slag om het middenveld sinds de terugkeer van het fabrieksteam in 2016.

Alonso bracht de laatste vier jaar van zijn F1-carrière tot dusver steeds meer gefrustreerd door in het middenveld met McLaren, maar gelooft dat Renault hem een laatste kans biedt om weer vooraan te vechten wanneer de nieuwe regels in 2022 van kracht worden.

Hij heeft al gezegd dat hij ‘ontspannen’ en zich ‘bewust’ is van wat er in 2021 komt. Dan zullen de auto’s mechanische onderdelen hebben die van dit jaar worden overgedragen om kosten te besparen te midden van de coronapandemie, omdat Renault op dit moment nog steeds alleen erin slaagt punten te schrapen.

“Fernando kent de Formule 1 van binnen en van buiten”, zei Abiteboul. “Hij heeft het vermogen een plan te smeden, een strategie op te bouwen. Niet alleen voor het raceteam, maar ook voor het hele Formule 1-programma. Voor hem is het allemaal te doen om 2022. Hij heeft bijna geen interesse in 2021.”

“Hij zal met ons racen in 2021, dus je zou kunnen denken dat hij er belang bij heeft dat we zo competitief mogelijk zijn, maar eigenlijk zegt hij: ‘Kijk jongens, vergeet 2021’. Niet dat we niet goed zullen zijn, maar het gaat allemaal om ’22. En dit soort denken, dit vermogen om in de Formule 1 een succes jaar van tevoren te bouwen en de jaren ervoor op te offeren, is elke keer in de geschiedenis van de F1 gebeurd.”

“Dat is het soort filosofie dat hij kan brengen dat uiterst nuttig is voor mij als manager van het team, maar voor veel mensen is het brengen van rust in het team nuttig.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso tegen Renault: “Vergeet 2021”