Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso tempert de verwachtingen: "Het duurt wel een paar races voordat ik weer op snelheid ben"

Fernando Alonso tempert de verwachtingen: “Het duurt wel een paar races voordat ik weer op snelheid ben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft weinig schade opgelopen van zijn fietsongeluk vorige maand in Zwitserland. De 39-jarige Spanjaard kon echter niet zelf aanwezig zijn bij de presentatie van de Alpine F1 A521 . De opvolger van het Renault F1 Team legde de tweevoudig wereldkampioen een aantal vragen voor. We hebben de meest interessante voor je uitgezocht. Wat heb je het meest gemist in de twee jaar dat je uit de Formule 1 weg was?
Fernando Alonso: “Eerlijk gezegd was ik zo druk met andere uitdagingen dat ik niet specifiek één aspect echt gemist heb. Ik ben de F1 uiteraard blijven volgen en voor mijn gevoel hoorde ik er al die tijd nog gewoon bij, ondanks dat ik in een andere klasse reed.”

Wat spreekt je het meeste aan deze kans bij Alpine F1 aan?
Alonso: “Dit is een fantastische kans voor mij en het team. In het verleden hebben we zo veel samen gedaan dat we voor altijd aan elkaar verbonden zijn. Dat ik weer met alle mensen in Enstone en Viry mag samenwerken, motiveert mij enorm. Ik heb veel respect voor dit team.” De auto van dit jaar is voornamelijk een update van de auto van 2020. Is dat iets goeds of iets slechts voor jou?
Alonso: “Op dit moment denk ik niet in goed of slecht. Het zijn nu eenmaal de regels en dat wist ik toen ik me bij het team aansloot. In bepaald opzicht waren compleet nieuwe regels wellicht beter geweest, maar aan de andere kant is het mooi om dit jaar te gebruiken om volledig terug te keren in de Formule 1.”

Welke doelen heb je gesteld voor je terugkeer bij Alpine F1?
Alonso: “Ik wil nog beter worden als coureur. Ik heb veel geleerd in de twee jaar dat ik niet in de Formule 1 gereden heb. Dat wil gebruiken en toepassen in de Formule 1. Om een voorbeeld te geven heb ik met een andere racefilosofie gereden, heb ik andere technieken geleerd en andere vormen van werkethiek. Resultaten zijn zo moeilijk te voorspellen. Ook omdat het middenveld vorig jaar echt dicht bij elkaar zat.”

Heb je een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso tempert de verwachtingen: “Het duurt wel een paar races voordat ik weer op snelheid ben”