Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso test 20 jaar na eerste test weer in Barcelona: "Dit is een nieuw begin"

Fernando Alonso test 20 jaar na eerste test weer in Barcelona: “Dit is een nieuw begin”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso test dinsdag voor het eerst in de Renault R.S.20 van dit jaar. Voor de 39-jarige Spanjaard is het exact 20 jaar na zijn eerste Formule 1-test en opnieuw is het Circuit de Catalunya plaats van handeling. Destijds testte Alonso voor het team van Benetton. “Dit geeft een geweldig gevoel”, aldus de Spanjaard in een video van Renault Sport op social media. “Na twee jaar niet in de Formule 1 gereden te hebben, kijk ik er echt naar uit”, zo verklaart Alonso. “Dit wordt een nieuw begin en ik zal verrast zijn door de snelheid van de auto, de remprestaties, de snelheid in de bochten en waarschijnlijk nog meer andere zaken.”

“Het is heel speciaal om weer terug in Barcelona te zijn. Ik kan me mijn eerste test in 2000 met Benetton nog goed herinneren. Dat was ook hier in Barcelona. 20 jaar na mijn eerste test en op hetzelfde circuit. Dit is ook een van de laatste kansen om in een Renault-auto te rijden. Komend jaar wordt de naam veranderd. Het is een voorrecht en ik kijk er enorm naar uit.”

“De voorbereiding was vanwege alle maatregelen niet makkelijk, maar ik denk dat ik er klaar voor ben. Het is maar 100 kilometer, een filmdag, dus ik probeer zo veel mogelijk rondjes te rijden om de juiste foto’s en video’s te maken. Ik hoop tijdens deze rondjes zo veel mogelijk te leren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso test 20 jaar na eerste test weer in Barcelona: “Dit is een nieuw begin”