Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari bevestigt Formule 1-test Mick Schumacher

Ferrari bevestigt Formule 1-test Mick Schumacher

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Ferrari -junior Mick Schumacher aan de test gaat deelnemen, bevestigt sportief directeur Laurent Mekies van de Scuderia. “Ik moet de studenten van de Ferrari Driver Academy, die het allemaal geweldig hebben gedaan dit seizoen, feliciteren. Drie van hen, namelijk Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman zullen op de baan te vinden zijn (tijdens de test, red.), terwijl een andere rijder, Antonio Fuoco, in onze auto zal rijden zodat hij een idee krijgt hoe de data van het circuit en de simulator zich tot elkaar verhouden.”

Aangezien alleen Haas nog geen coureur heeft aangekondigd voor de test, het team een partnerschap met Ferrari heeft en Schumacher nog nergens is bevestigd als coureur, kan worden aangenomen dat de Duitser achter het stuur zal zitten bij het Amerikaanse team.

“Wij geloven dat Mick, Callum en Robert het in zich hebben om het goed te doen in de Formule 1. Ons programma is ontworpen om hen een zo goed mogelijke kans te bieden. De test is een belangrijke stap in hun ontwikkeling en we kijken ernaar uit om ze op het circuit aan het werk te zien, voordat we komende winter weer met ze aan de slag gaan in Maranello.”

Schumacher, wiens vader Michael zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is, wordt al maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een zitje in de koningsklasse. Zowel bij Alfa Romeo als Haas was en is hij kanshebber. Nu Alfa Romeo Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor volgend seizoen heeft bevestigd, lijkt Haas de enige overgebleven optie voor Schumacher.

Kan Max Verstappen in Bahrein wel Mercedes verslaan als Mercedes de teugels wat laat vieren? Alles over de GP van Bahrein in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari bevestigt Formule 1-test Mick Schumacher