Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari blijft ondanks slechte resultaten optimistisch

Ferrari blijft ondanks slechte resultaten optimistisch

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de coronacrisis moest de productie zeven weken worden stilgelegd. Die achterstand werd deels weer ingelopen in de tweede helft van 2020. Het bedrijf had op commercieel gebied ook last van de pandemie. Zo telde het minder bezoekers in de showrooms en de Ferrari-musea en werd het bedrijf geraakt door uitgestelde races op de Formule 1-racekalender. Ook zorgde een teruggang in de levering van motoren aan Maserati voor minder inkomsten.

In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar steeg de omzet naar ruim 1 miljard euro, 15 procent hoger dan in dezelfde periode in 2019. Dat lag volgens de automaker aan een recordaantal afleveringen van auto’s in de laatste drie maanden van het jaar. Over het hele jaar liep het totale aantal afgeleverde auto’s wel met 10 procent terug naar 9119 auto’s.

Aangepast bedrijfsresultaat

Over heel 2020 kwam de omzet uit op 3,5 miljard euro, 8 procent lager dan een jaar eerder. De winst daalde naar 609 miljoen dollar, 13 procent minder dan een jaar terug. Ferrari rekent voor dit jaar op een aangepast bedrijfsresultaat van 1,45 miljard tot 1,5 miljard euro. Dat is ongeveer gelijk aan waar analisten al op rekenden.

Ferrari moet intussen ook op zoek naar een nieuwe topman. Afgelopen december stapte toenmalig topman Louis Camilleri onverwacht op vanwege persoonlijke redenen. Hij was besmet geraakt met het coronavirus en moest thuis herstellen, maar dat was volgens Ferrari niet de reden van zijn vertrek.

Het was de tweede keer dat een topman het automerk in korte tijd verliet. De voorganger van Camilleri, Sergio Marchionne, overleed eerder door complicaties bij een operatie. Voorzitter John Elkann van Ferrari zal op tijdelijke basis Camilleri vervangen totdat een vaste opvolger is gevonden. Op een lijst van headhunters staan onder meer de topmannen van modemerken Gucci en Valentino, maar ook kandidaten uit de auto-industrie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari blijft ondanks slechte resultaten optimistisch