Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari bouwt hypercar voor een terugkeer naar Le Mans

Ferrari bouwt hypercar voor een terugkeer naar Le Mans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Italiaanse autobouwer Ferrari wil opnieuw een greep doen naar de eindoverwinning in de 24 uur van Le Mans, de meest bekende uithoudingsrace ter wereld. Dat heeft John Elkann, voorzitter van Ferrari, aangekondigd. Ferrari zegt inmiddels al van start te zijn gegaan met de bouw van een bolide die in staat moet zijn om in Le Mans naar de overwinning mee te dingen.

De Italiaanse constructeur wil de auto over twee jaar op het Circuit de la Sarthe in Le Mans – op een ogenblik dat de race zijn eeuwfeest viert – laten starten. Ferrari zal dan zelf vijftig jaar uit de topklasse van de uithoudingsrace zijn weggebleven. Tijdens die periode namen andere raceteams in lagere reeksen wel met wagens van de Italiaanse constructeur aan de wedstrijd deel. In totaal haalde Ferrari daarmee in Le Mans 36 overwinningen. Nieuw tijdperk

De terugkeer van Ferrari gaat gepaard met een belangrijke herziening van de reglementen die het World Endurance Championship (WEC) ondergaat. Daarbij wordt de nadruk gelegd op zogenaamde hypercars, die ook in het normale autoverkeer kunnen worden toegelaten. Dat moet de uithoudingsraces in staat kunnen stellen om meer grote autofabrikanten aan te trekken.

Ferrari kaapte in Le Mans negen overwinningen weg. Die reeks werd afgesloten met een serie van zes opeenvolgende zeges, die voor de Scuderia Ferrari in 1964 eindigde met de overwinning van Nino Vaccarella en Jean Guichet. Het jaar nadien zou het North American Racing Team met een Ferrari 250 LM – bestuurd door Jochen Rindt, Masten Gregory en Ed Hugus – de allerlaatste zege met een wagen van de Italiaanse constructeur laten optekenen.

Daarmee eindigde in de uithoudingsraces de dominantie van Ferrari, dat in eerste instantie door de beroemde Fort GT40 van de troon werd gestoten. De strijd tussen de twee merken is vereeuwigd in de film ‘Ford v Ferrari’ van regisseur James Mangold, die twee jaar geleden in de bioscopen verscheen.

‘Met het nieuwe Le Mans Hypercar-programma bevestigt Ferrari nogmaals zijn toewijding aan de autosport,’ benadrukt John Elkann, voorzitter van Ferrari. ‘Tevens toont de beslissing de vastberadenheid van het merk om in de grote motorsport-evenementen over de hele wereld […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari bouwt hypercar voor een terugkeer naar Le Mans