Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari een serieuze bedreiging voor Verstappen en Hamilton tijdens kwalificatie GP Nederland

Ferrari een serieuze bedreiging voor Verstappen en Hamilton tijdens kwalificatie GP Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na 36 jaar keerde de Formule 1 deze vrijdag weer terug op Circuit Zandvoort . Niet alleen voor vele Nederlandse fans was het een speciale dag, ook vele coureurs genoten met volle teugen. De veranderingen aan het circuit, met de kombochten voorop, vielen in de smaak bij de twintig beste coureurs van de wereld, die stuk voor stuk enthousiast waren.

Het leek op Circuit Zandvoort vooral te draaien om downforce, want de bochten volgen elkaar op het 4,259 kilometer lange circuit razendsnel op, terwijl er van rechte stukken maar weinig sprake is. Dat het circuit aan de korte kant is, bleek ook wel uit het radioverkeer. De coureurs zaten elkaar regelmatig in de weg en inhalen lijkt op zondag een lastige uitdaging te gaan worden. Heel veel zal op zaterdag dan ook al worden beslist in de kwalificatie. Druk, druk, druk

Op het korte en bochtige circuit wordt het uniek om twintig coureurs de strijd aan te zien gaan in de kwalificatie. In de vrije trainingen duurde het op vrijdag al niet lang voordat de eerste problemen zich voordeden.

“Er is echt te veel verkeer”, riep Lance Stroll. “Het hele circuit is verkeer!”, antwoordde zijn engineer toepasselijk. Het was een mooie quote die eigenlijk de vrijdag samenvatte.

Lando Norris en Esteban Ocon gaven de fans wereldwijd alvast een voorproefje op de kwalificatie toen ze in VT1 bijna crashten. De Brit werd door de Alpine -coureur in het gras / zand / de duin gedrukt, waarna Ocon wegkwam met een waarschuwing van de stewards.

Het gebrek aan ruimte was echter niet het enige probleem op Circuit Zandvoort. Op vrijdag waren er genoeg gele en rode vlaggen te bespeuren rond het circuit. Op het ouderwetse asfaltlint, met weinig uitloopstroken en veel gras en grind, liet Nikita Mazepin zien dat een auto snel vast kan komen te zitten na een foutje. Zijn spin resulteerde in een rode vlag, omdat zijn Haas-bolide vast stond in de grindbak.

Fouten zullen dus worden afgestraft tijdens de kwalificatie, maar tegelijkertijd kan het ook zorgen voor rode vlaggen, waardoor het belangrijk is dat de coureurs snel een tijd neerzetten. Op andere circuits […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari een serieuze bedreiging voor Verstappen en Hamilton tijdens kwalificatie GP Nederland