Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari en Renault zijn compleet tegen Red Bull-plan voor 2022: "Ik denk er nu heel anders over"

Ferrari en Renault zijn compleet tegen Red Bull-plan voor 2022: “Ik denk er nu heel anders over”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na 2021 moet Red Bull en Max Verstappen verder zonder motorleverancier Honda. De Japanners kondigden vorige maand aan zich na 2021 uit de Formule 1 terug te trekken. Red Bull hoopt het eigendom van de motoren over te nemen en de motor in Milton Keynes te gaan bouwen. Dat kan volgens Helmut Marko alleen als de motor vanaf 2022 bevroren wordt. Mercedes stond achter het voorstel, maar Ferrari en Renault willen daar niet in mee. “We zijn sterk tegen het bevriezen van de motor, omdat het tegen de geest van de Formule 1 indruist”, aldus Ferrari-directeur Louis Camilleri tegen La Gazzetta dello Sport, ondanks dat de V8-motor eerder wel een aantal jaar bevroren werd. “Het is belangrijk om te weten dat in de huidige regels al een bevriezing voor 2023 is opgenomen. Daarnaast heeft de Formule 1 ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid.”

Renault-teambaas Cyril Abiteboul sloot zich in Motorsportweek bij die woorden aan. De Fransman haalt er ook de discussie over het budgetplafond bij. ” Red Bull en Honda waren tegen een lagere budgetplafond en dat hebben we geaccepteerd. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan de motoren voor 2022. Ik denk nu heel anders over het bevriezen van de motor dan zes maanden geleden. We zijn er tegen en hebben geen intentie om aan het plan van Red Bull mee te werken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari en Renault zijn compleet tegen Red Bull-plan voor 2022: “Ik denk er nu heel anders over”