Het laatste formule 1 nieuws

'Ferrari heeft alles voor elkaar en toch maken ze er een bende van'

‘Ferrari heeft alles voor elkaar en toch maken ze er een bende van’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel ProShots Het ging mis in Brazilië, eind vorig jaar, en afgelopen weekeinde gebeurde het opnieuw. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel raakten elkaar en moesten de grand prix als gevolg van de die botsing beiden verlaten. Een crash met een teamgenoot, pijnlijker kan het bijna niet in de Formule 1.

Het was de zoveelste domper voor Ferrari dat het seizoen belabberd is begonnen. Hoewel er één podiumplaats gevierd kon worden, is het gebrek aan vermogen schrijnend. Qua snelheid is de iconische Italiaanse renstal in zowel de kwalificatie als de race niet meer dan een middenmoter, beseft Leclerc. “We hebben moeite met de auto en doen niet mee voor het podium, zo realistisch moet je zijn.”

Dit weekeinde krijgt Ferrari een herkansing in Hongarije, op een circuit waar vermogen minder belangrijk lijkt dan het in Oostenrijk was. Leclerc kan er weinig mee. “Ik verwacht hetzelfde beeld als in de afgelopen races.” ‘Ze maken er een bende van’

Dat beeld biedt weinig hoop voor de rest van het jaar. De bolide en de motor worden weliswaar doorontwikkeld, maar het gat met Red Bull en met name Mercedes is zeldzaam groot. Hoe moet teambaas Mattia Binotto ervoor zorgen dat Ferrari de aansluiting met de top houdt? Mattia Binotto (r), teambaas van Ferrari “Ik zou niet graag in zijn schoenen staan”, zegt Frits van Amersfoort, teambaas van Van Amersfoort Racing, dat in verschillende raceklasses onder de F1 uitkomt. “Ferrari is een multinational in de Formule 1”, zegt hij over het team met ruim duizend medewerkers. “Bovendien is Italië een bureaucratisch land en Ferrari daardoor ook. Dat helpt niet mee, de sportieve prestaties lijden eronder.”

“Onze mogelijkheden zijn niet te vergelijken met die van Ferrari. Zij hebben in principe alles voor elkaar en toch maken ze er een bende van.” De Ferrari van Charles Leclerc tijdens de tweede race in Oostenrijk Al jaren ploetert de oudste renstal van de Formule 1. De duizendste grand prix van Ferrari in de F1 komt eraan, niet toevallig op het eigen testcircuit in Mugello. Maar de laatste wereldtitel voor een Ferrari-coureur dateert alweer van 2007, Kimi Räikkönen, en de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Ferrari heeft alles voor elkaar en toch maken ze er een bende van’