Het laatste formule 1 nieuws

'Ferrari heeft geheime nieuwe wapen na twee jaar bijna gereed'

‘Ferrari heeft geheime nieuwe wapen na twee jaar bijna gereed’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari maakt ook dit jaar een lastig F1-seizoen door, al heeft het vergeleken met vorig jaar een stap vooruit gemaakt. Het befaamde team staat momenteel op de vierde plaats in de tussenstand van het constructeurskampioenschap en maakte al enkele lastige Grands Prix mee. Toch zijn de Italianen nog altijd vol vertrouwen wat betreft de toekomst en hoopt men in 2022 weer vooraan mee te kunnen strijden in de koningsklasse van de autosport. Dat komt mede doordat men binnenkort gebruik zal maken van een nieuwe simulator, een belangrijk wapen in de huidige Formule 1.

Red Bull Racing en Mercedes domineren op dit moment de Formule 1 en dat doen ze mede doordat ze gebruik maken van uitstekende simulatoren. Zo liet Alexander Albon onlangs nog aan deze site weten hoe belangrijk de rol is van de simulator in de ontwikkeling van de nieuwe bolide. Daarom heeft Ferrari dan ook veel tijd gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe simulator die volgens de Gazzetta dello Sport in de komende dagen gereed moet zijn.

De Italiaanse krant laat weten dat Ferrari maar liefst twee jaar lang heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe simulator. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de nieuwe simulator veel compacter is geworden ten opzichte van de ontwikkelde simulator die op dit moment op de fabriek in Maranello staat, die mede door Dallara is ontwikkeld. Ferrari heeft met de nieuwe simulator het gevoel een extra wapen in handen te hebben met het oog op de ontwikkeling van de 2022-bolide. Dat moet het jaar voor Ferrari zijn om terug te keren aan de top en daar moet de revolutionaire simulator een grote rol in spelen.

Binnenkort zullen Carlos Sainz en Charles Leclerc dan ook de eerste meters kunnen maken in de nieuwe simulator, al is de verwachting dat de fans daar niks van krijgen te zien. Ferrari heeft de missie namelijk bestempeld als top secret en daarom zullen de Italianen ook geen enkele foto of video delen van de nieuwe sim. Dat laat nog maar eens zien hoe belangrijk de rol is van de simulator in de huidige F1-wereld. Men […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Ferrari heeft geheime nieuwe wapen na twee jaar bijna gereed’