Het laatste formule 1 nieuws

"Ferrari kan Red Bull niet tegenhouden om Honda-motor over te nemen"

“Ferrari kan Red Bull niet tegenhouden om Honda-motor over te nemen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alle grote belanghebbenden in de Formule 1 praten over de toekomst van de sport en de motorontwikkeling vanaf 2022. Red Bull wil graag de Honda-motor overnemen, maar volgens Helmut Marko kan dat alleen werken als de motorontwikkeling bevroren wordt. De uitkomst van de gesprekken kan gevolgen hebben voor de toekomst van het team van Max Verstappen , dat wel de steun krijgt van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Volgens Wolff kan Ferrari alleen de plannen van Red Bull niet tegenhouden, aangezien er een meerderheid van de stemmen voor nodig is. “Het idee van Red Bull past niet bij ons DNA, omdat we eigenlijk onze eigen prestatie willen blijven doorontwikkelen”, aldus Wolff in Kronen Zeitung. “Maar we willen Red Bull en Honda zo goed mogelijk ondersteunen.”

Helmut Marko zei in Portugal dat Red Bull inzet op de optie om de Honda-motor over te nemen. “Maar alleen als het financieel haalbaar is. Dat betekent dat de motor vanaf 2022 bevroren moet worden.”

Wolff heeft daar geen problemen mee, ook als dat betekent dat de nieuwe motorregels die eigenlijk in 2026 in zouden gaan naar 2023 of 2024 worden gehaald. “Technisch gezien kan Red Bull dit voor elkaar krijgen. We willen bewerkstelligen wat het beste voor de sport is en daarom willen we de Honda-motoren in de Formule 1 houden. Ferrari alleen kan dat niet tegenhouden .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ferrari kan Red Bull niet tegenhouden om Honda-motor over te nemen”

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de