Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari kijkt uit naar nieuwe reglementen in 2022: "Onmogelijk een voorspelling te doen"

Ferrari kijkt uit naar nieuwe reglementen in 2022: “Onmogelijk een voorspelling te doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meerdere teams zijn met de ontwikkeling al volledig bezig met het Formule 1-seizoen 2022. Door de intrede van de nieuwe motorreglementen hopen veel teams stappen omhoog te zetten of de aansluiting te vinden met de topteams. Ferrari wil weer terug naar de kop van het veld, maar performance engineer Jock Clear durft er zijn handen niet voor in het vuur te steken. “Het is niet moeilijk om een voorspelling te maken, het is domweg onmogelijk”, aldus de Ferrari-engineer in de Formule 1-podcast Beyond the Grid. Samen met Charles Leclerc en Carlos Sainz is de hoop gevestigd op de nieuwe Ferrari F1-bolide . “Ik praat veel met onze coureurs over wat ze verwachten van de nieuwe auto, maar je weet niet wat de concurrentie gaat doen. Je hebt alleen invloed op wat je zelf doet.”

Natuurlijk hoopt ook Clear op een stap omhoog. “Je zou kunnen zeggen ‘jullie zijn Ferrari en Ferrari moet altijd om de koppositie strijden’. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen of dat komend jaar al gaat gebeuren. Ik heb veel respect voor alle teams in de Formule 1. Ze zijn allemaal zeer capabel in het bouwen van een goede auto. Teams zitten niet meer seconden uit elkaar. De jongens achteraan zitten er geen 5 seconden achter. De coureur op P20 ligt nu maar 1.4 seconden achter de snelste auto op de baan. Tussen P5 en P10 zit alles binnen een tiende.”

Volgens Clear zijn er geen kleine teams meer in de Formule 1. “Iedereen werkt erg hard om de sport zo competitief mogelijk te maken. Zo kon het al gebeuren dat een AlphaTauri en een Aston Martin een race hebben gewonnen. Er bestaan geen kleine teams meer en dat vind ik geweldig. Je wilt naar een situatie dat je vijfde wordt op 1,5 tiende van een seconde. Als je in een rondje alles goed doet, moeten veel coureurs pole kunnen pakken. Ik denk echt dat het de komende jaren zo dicht bij elkaar komt te zitten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari kijkt uit naar nieuwe reglementen in 2022: “Onmogelijk een voorspelling te doen”