Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari luidt noodklok: 'Zou een volledig verkeerde boodschap zijn'

Ferrari luidt noodklok: ‘Zou een volledig verkeerde boodschap zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf volgend seizoen gaat in de Formule 1 het budgetplafond van 145 miljoen dollar per seizoen in. De topteams staan voor een grote uitdaging want om onder deze grens te komen zullen zij veel werknemers aan de kant moeten schuiven. Ferrari voorziet een zwart scenario en doet daarom een oproep aan de koningsklasse van de autosport.

Er is al een uitzondering gemaakt voor de topteams afgelopen jaar. Zij hebben zes maanden uitstel (tot juni 2021) gekregen om hun personeelsbestand in te krimpen, maar door de uitbraak van het coronavirus blijkt dat moeilijker dan aanvankelijk gedacht. Ferrari wijst op sociale plicht

Ferrari had al liever gezien dat het langer de tijd had gekregen om haar personeel ergens anders te plaatsen, maar daar werd toen niet in meegegaan door de Formule 1. COVID-19 maakt het er allemaal niet makkelijker op. ” De pandemie is nog niet voorbij” , zegt Mattia Binotto , geciteerd door Motorsport-Total.com .

De teambaas van Ferrari wil er alles aan doen om te voorkomen dat personeel op straat zou komen te staan. Dat zou namelijk een ‘volledig verkeerde boodschap’ zijn in tijden als deze. “Het mechanisme van zes maanden moet worden herzien” , aldus de Italiaan. ” We proberen mensen (binnen het bedrijf) te verplaatsen naar andere auto’s, omdat we een heel groot bedrijf zijn. We hebben een aantal mogelijkheden. Maar het is een moeilijke taak.” Opnieuw uitstel van half jaar

De renstal uit Maranello zou graag tot het einde van 2021 krijgen om tot een oplossing te komen. Daarvoor zullen binnenkort de gesprekken met de FIA en andere teams opgestart worden. Hoe de situatie bij Red Bull Racing en Mercedes is, is niet helemaal duidelijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari luidt noodklok: ‘Zou een volledig verkeerde boodschap zijn’