Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari maakt zich weer op voor jaar ploeteren in middenmoot: 'Past niet bij ons'

Ferrari maakt zich weer op voor jaar ploeteren in middenmoot: ‘Past niet bij ons’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz Ferrari Geen enkele grand prix-zege, een beschamende zesde plaats in het kampioenschap voor Formule 1-constructeurs en de laagste topsnelheid van het veld. Voor Ferrari was 2020 een seizoen om direct te vergeten. In 2021 moet het beter, maar spierballentaal blijft achterwege bij de teampresentatie.

“Het gat naar Mercedes was vorig jaar enorm en het is onmogelijk om die kloof in een paar wintermaanden te dichten”, licht teambaas Mattia Binotto toe. “Zeker nu de auto’s door de uitgestelde reglementswijziging bijna hetzelfde zijn als vorig jaar.” ‘Wij willen excellentie uitstralen’

Natuurlijk gaat de legendarische renstal niet bij voorbaat zeggen dat er weer een verloren seizoen op komst is, maar tussen de regels door werd op de presentatie in Maranello duidelijk dat Ferrari zich alweer heeft verzoend met een bijrol.

Binotto weet wat er van hem verwacht wordt. “Nog een dramatisch en teleurstellend seizoen kan en mag niet. Dat past niet bij ons grote merk. Wij willen excellentie uitstralen en toonaangevend zijn.” Charles Leclerc had het niet makkelijk in de Ferrari Op weg naar die “excellente prestaties” zullen zijn werknemers en de hongerige tifosi vooral geduldig moeten zijn. “Het pad naar de top is nog steil en lang”, benadrukt Binotto. “Auto’s die sterk waren in 2020 zijn ook sterk in 2021. Ons wacht dus weer een moeilijk jaar. We moeten gemotiveerd blijven, ook als het tegenzit.”

Binotto doet een moedige poging, maar zijn peptalk is weinig overtuigend. “Ik weet zeker dat we er beter voor staan dan vorig jaar. De auto heeft meer vermogen en meer grip. Qua topsnelheid gaan we er flink op vooruit.”

“Het oogt veelbelovend, maar we weten niet wat de rest van het veld doet. Tot de eerste race in Bahrein tasten we in het duister. Over een maand weten we meer.” Het Formule 1-seizoen begint traditioneel met de presentatie van alle bolides. Onder meer McLaren , Alpha Tauri en Red Bull Racing hebben de nieuwe auto onthuld.

Over twee weken krijgen de coureurs en de teams in Bahrein drie testdagen om de auto in de vingers te krijgen. Op 28 maart is eveneens in Bahrein de eerste race van het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari maakt zich weer op voor jaar ploeteren in middenmoot: ‘Past niet bij ons’