Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari na dramatisch F1-seizoen: “De realiteit is pijnlijk, we moeten nederig zijn”

Ferrari na dramatisch F1-seizoen: “De realiteit is pijnlijk, we moeten nederig zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Charles Leclerc in de Ferrari F1-bolide Foto: Ferrari John Elkann, CEO van Ferrari, heeft laten weten dat Ferrari de nodige nederigheid aan de dag moet leggen als het in de Formule 1 aan de weg terug naar de top wil timmeren. Dit jaar werd immers pijnlijk duidelijk dat een glorieuze geschiedenis geen garantie op een goed toekomst is.

Over het rampjaar van Ferrari in 2020 is al enorm veel inkt gevloeid. Vooral op de circuits waar vermogen ertoe doet deed het soms pijn aan de ogen om te zien hoe de Scuderia een vogel voor de kat was. Maar ze kijken vooruit in Maranello en ze timmeren naarstig aan de weg terug naar boven.

Dat willen ze eerst en vooral doen door op motorisch vlak weer een stap naar voor te zetten maar vermits de bolides voor 2021 grotendeels gelijkaardig zullen zijn aan die van vorig jaar lijkt de kans op vooruitgang eerder gering.

In een conference call met analisten van Wall Street looft CEO John Elkann de sterke financiële resultaten van het legendarische merk maar hij heeft het ook over de smet op het blazoen in 2020, namelijk de Formule 1-renstal.

“2020 was ook een jaar van vreugde,” zei Elkann. ”Onze duizendste Grand Prix, het hoogste aantal dat ooit in de Formule 1 is bereikt, onze overwinningen in het GT-raceseizoen en we bereikten meer dan 2,5 miljoen bezoekers in onze eSports-serie.”

“Maar onze Formule 1-resultaten van 2020 herinnerden ons eraan dat een groots verleden niet gelijkstaat aan een groots heden of toekomst.”

“Deze pijnlijke realiteit, zowel voor onszelf als voor onze fans, is dat we opnieuw moeten beginnen met nederigheid en ons moeten richten op wat ons competitief zal maken en uiteindelijk zal leiden naar overwinningen.”

Elkann kwam ook even terug op zijn eigen aanstelling als CEO ad interim, tot er een definitieve opvolger gevonden is. Want die kwam er eerder onverwacht na het plotse vertrek van zijn voorganger Camilleri.

“We hebben als bestuur een selectiecomité opgericht, dat verantwoordelijk is voor een proces om de juiste opvolger van Louis Camilleri te vinden,” zei Elkann.“En we willen de nodige tijd nemen om de best mogelijke CEO voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari na dramatisch F1-seizoen: “De realiteit is pijnlijk, we moeten nederig zijn”