Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari nam ingenieurs over van Mercedes en Red Bull

Ferrari nam ingenieurs over van Mercedes en Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari heeft nog altijd een grote naam in de Formule 1 , maar sinds 2007 lukte het al niet meer om een wereldtitel in de wacht te slepen. In dat jaar was het Kimi Räikkönen die voor de laatste keer een wereldkampioenschap voor Ferrari won. De Italiaanse renstal werkt echter hard om dit te veranderen.

Het team van Charles Leclerc en Carlos Sainz was in 2018 en 2019 dichtbij het binnenhalen van de wereldtitel. Met Sebastian Vettel lukte het Ferrari om in de eerste seizoenshelft Lewis Hamilton bij te benen, maar na de zomer bleek het een onbegonnen opgave te zijn om de Brit te verslaan.

Bij Ferrari ging de knop door die seizoenen om. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de Italianen destijds ervoor kozen om verschillende ingenieurs bij Mercedes en Red Bull Racing weg te halen. “Zo konden zij inzicht krijgen in het werk dat andere teams verrichtten en hun sterke en zwakke punten begrijpen”, legt het Italiaanse medium uit. Ferrari beleefde dramatisch seizoen

Het effect was echter niet direct positief te noemen, want Ferrari kwam in 2020 in zwaar weer terecht. Teambaas Mattia Binotto beleefde een dramatisch seizoen, maar bleef voor het team strijden. Dit seizoen presteerde Ferrari met Leclerc en Sainz alweer een stuk beter, waardoor het vertrouwen voor het nieuwe seizoen groot is. Het is echter de vraag of het in 2022 al de concurrentiestrijd kan aangaan met Red Bull en Mercedes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari nam ingenieurs over van Mercedes en Red Bull

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil