Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari onthult naam en plannen voor presentatie nieuwe F1-bolide

Ferrari onthult naam en plannen voor presentatie nieuwe F1-bolide

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari heeft een naam voor de auto die het in 2021 in gaat zetten in de Formule 1. De bolide krijgt de naam SF21 en de Scuderia is van plan om de presentatie vlak voor de wintertests plaats te laten vinden in het Spaanse Barcelona.

Qua klassering in het constructeurskampioenschap heeft voor een betere klassering in het kampioenschap moeten zorgen. Teambaas Mattia Binotto vertelde vanuit Maranello dat de renstal de plannen voor de aanloop naar het nieuwe seizoen zo goed als rond heeft.

“We hebben al een naam gekozen voor de auto van volgend jaar. Die krijgt de naam SF21”, zei Binotto. “Het is een heel simpele naam, want wij geloven dat volgend jaar een overgangsjaar is naar 2022. Daarom hebben we SF21 als de naam gekozen. Het is zeker deels een bevroren auto met hetzelfde chassis als in 2020. De onthulling van de auto organiseren we volgend jaar op een andere manier. We organiseren eerst een evenement waarin wij ons team en de coureurs presenteren aan de fans, media en partners. Maar misschien organiseren we ook een tweede evenement, en dit kan vlak voor de wintertest in Barcelona gebeuren, waarbij we de auto onthullen. Dat doen we dan op een iets andere manier.”

Ferrari kwam in 2020 op meerdere fronten tekort, maar de achterstand op motorisch vlak was het schrijnendst. Voor progressie in 2021 wordt gerekend op een geheel nieuwe krachtbron, waarover Binotto bemoedigende signalen opvangt. “Ik kan bevestigen dat de motor goed loopt op de testbank. Wat betreft prestaties is er goede progressie geboekt, ik denk zelfs significant ten opzichte van 2020. Ik denk dat wij hierdoor weer een competitieve krachtbron hebben. Ik denk niet dat wij de slechtste van het veld zijn, dat is het gevoel dat ik krijg van de data die ik op de testbank gezien heb. Maar ik kan niet weten wat de rest doet of hoeveel progressie zij hebben geboekt.”

Een ander zwak punt van de SF1000 was volgens Binotto de luchtweerstand van de bolide. Daarom richt de Scuderia zich voor 2021 ook op verbeterde aerodynamica. “We doen ons best om in ieder geval de zwakke […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari onthult naam en plannen voor presentatie nieuwe F1-bolide