Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari plant extra test in voor Sainz: 'We willen in januari gaan rijden'

Ferrari plant extra test in voor Sainz: ‘We willen in januari gaan rijden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor het aankomende Formule 1 seizoen wisselen veel coureurs van werkgever, waarbij het extra belangrijk is om zo snel mogelijk bekend te raken met de auto en het team. Sainz lijkt daarbij een extra test te krijgen, in tegenstelling tot een aantal collega’s.

Het is geen geheim dat teams sterk van elkaar kunnen wisselen in de Formule 1. Van de setup van de auto tot aan hoe het team te werk gaat tijdens een raceweekend. Bij het wisselen van een team is tijd doorbrengen met je nieuwe collega’s en rijden in de auto voorafgaand aan het seizoen dan ook extreem belangrijk. Het helpt dan ook niet mee wanneer het aantal testdagen wordt teruggebracht van zes naar drie, zoals het er nu naar uit ziet.

De regulaties laten teams alleen wel toe om een extra test te organiseren om te rijden in een auto die is gebruikt in één van de drie kalenderjaren voor 2020. “Natuurlijk zijn we van plan om iets voor Carlos Sainz te organiseren, om ervoor te zorgen dat hij zo snel mogelijk geïntegreerd is in het team en bekend is met de auto, de engineers, onze manier van werken en onze procedures. De simulator is daarvoor belangrijk, maar we proberen ook iets voor hem te regelen in januari om met een oude auto te rijden” , legt Mattia Binotto uit aan Formula1.com . Niet dezelfde luxe voor andere teams

Terwijl Sainz dus waarschijnlijk een belangrijke extra testdag krijgt, zit die luxe er niet in voor Daniel Ricciardo . “De regels zijn vrij duidelijk over wat we allemaal mogen doen. We hebben daarnaast momenteel niet de mogelijkheid bij McLaren om met een oude auto te rijden.We werken er natuurlijk zo hard mogelijk aan om hem zo snel mogelijk in het team te integreren” , vertelt teambaas Andreas Seidl over zijn nieuwe werknemer.

Ook Sebastian Vettel krijgt de luxe van een ritje in een oude auto niet bij zijn nieuwe werkgever. “We hebben niet de mogelijkheid om een twee jaar oude bolide te laten rijden. We zullen dus een hoop simwerk met Seb gaan doen en de drie dagen van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari plant extra test in voor Sainz: ‘We willen in januari gaan rijden’