Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari realistisch: “Winnen in Hongarije is wat optimistisch”

Ferrari realistisch: “Winnen in Hongarije is wat optimistisch”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met twee polepositions en evenzoveel tweede plaatsen doet Ferrari het dit seizoen al stukken beter dan vorig jaar. Toch staat het team in het constructeurskampioenschap nog altijd vierde achter McLaren, dat momenteel best of the rest is. Winnen op de Hungaroring komend weekend wordt dan ook lastig, erkent de Italiaanse renstal.

“Het is goed om optimistisch te zijn en ik denk dat we dat na de goede performance van de afgelopen drie weken allemaal willen zijn. Maar aan de andere kant moeten we ook realistisch zijn”, erkent Charles Leclerc tegen onder meer RacingNews365 .

“We zijn goed op weg, maar ik denk dat voor de overwinning gaan in Boedapest misschien wat optimistisch is. Realistisch gezien denk ik dat we blij mogen zijn als we net achter de twee topteams finishen”, aldus de Monegask.

Zijn teamgenoot Carlos Sainz sluit zich daarbij aan en wijdt een mogelijk mindere performance in Hongarije aan het circuit zelf. Volgens de Spanjaard is de Hungaroring namelijk veranderd in een baan met medium tot hoge snelheid.

“Als je kijkt naar Monaco en Bakoe zijn er bochten waar je in z’n twee of in z’n drie doorheen gaat, maar Boedapest heeft – met deze auto’s met bizar veel downforce – een middensector waar je constant in versnelling vier of vijf rijdt”, meent Sainz. “Dus het is geen circuit meer voor pure lage snelheid zoals vroeger.”

Sainz denkt dat de Hungaroring dus ‘niet echt een goed circuit’ voor Ferrari is. Wel hoopt hij aan een beetje mee te kunnen met de jongens vooraan. “Ik denk wel dat het een geweldige kans is om net achter de Red Bull s en de Mercedes sen te eindigen. Maar het draait nog steeds allemaal om downforce daar en we zien aan de data dat die gasten daar nog steeds voor liggen.” De tien meest bizarre Formule 1-auto’s aller tijden

In 2022 rijdt de Formule 1 met nieuwe bolides. De veranderingen ten opzichte van de vorige generatie F1-bolides zijn groot. In de historie van de Formule 1 zagen we nog veel meer aparte racemonsters voorbij komen. RacingNews365 heeft daarom de tien meest bizarre F1-wagens voor je op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari realistisch: “Winnen in Hongarije is wat optimistisch”