Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari stelde voor om MotoGP-stijl klantenauto's in te voeren in de Formule 1

Ferrari stelde voor om MotoGP-stijl klantenauto’s in te voeren in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat zijn team heeft voorgesteld om een ‘ MotoGP-stijl van klantenteams ‘ in te voeren in de Formule 1. Het idee was om een complete auto aan een ander team te kunnen verkopen, waar de F1 nu eisen stelt dat teams bepaalde delen zelf moet fabriceren. Het voorstel van complete klantenauto’s werd echter weggestemd. “Tijdens de Covid-periode hebben we met alle teams over de toekomst gesproken en daar hebben we gevraagd om het idee van complete klantenauto’s te overwegen”, aldus Binotto. “De grote teams waren voor het voorbeeld uit de MotoGP , maar het werd volledig naar achter geschoven door de andere teams, de Formule 1 en de FIA. En ik kan dat volledig begrijpen.”

De teambaas begrijpt dat zo’n verandering impact heeft op het DNA van de Formule 1. “We moeten het met zijn allen eens zijn”, aldus de Zwitser. “Het is zoals Marcin [Budkwoski, directeur bij het F1-team van Renault, red.] eerder al zei, teams moeten op een of andere manier zelfstandig zijn. Dat kunnen ze hun eigen ontwikkeling doen. Dat is ook de bedoeling van het nieuwe Concorde Agreement. Het is geweldig om tien teams op de grid te hebben, maar het is nog beter om tien verschillende auto’s aan de start te zien staan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari stelde voor om MotoGP-stijl klantenauto’s in te voeren in de Formule 1