Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari-teambaas heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz jr.

Ferrari-teambaas heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz jr.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Ferrari F1 | Carlos Sainz was in december 2020 al te gast bij Ferrari in Maranello. Alles zal nieuw zijn voor Carlos Sainz als hij deze week aan de slag gaat in Maranello bij Ferrari . Een compleet nieuwe auto, waarvan hij alles wil weten en een totaal andere teamstructuur. Sainz begon in 2015 samen met Max Verstappen aan zijn Formule 1 carrière bij Toro Rosso. In 2017 werd hij door Red Bull, waar hij onder contract stond, tegen het eind van het seizoen uitgeleend aan Renault . Ook in 2018 reed de Madrileen voor de Franse formatie, om vervolgens in 2019 en 2020 voor McLaren te rijden.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto had genoeg gezien. De Zwitserse Italiaan wist dat hij Sainz moest hebben om Sebastian Vettel te vervangen. De Duitser werd begin 2020 aan de kant geschoven voor het seizoen 2021 om de nieuwe aanpak van Ferrari mogelijk te maken en de komst van Sainz jr. Door zijn ervaring bij drie verschillende teams brengt Sainz een flinke dosis informatie mee naar Ferrari en dat kan de renstal uit Italië goed gebruiken.

Het artikel gaat verder onder de advertentie Carlos is een snelle en zeer consistente coureur, aldus Binotto De 26-jarige Sainz presteerde in alle jaren voor 2021 consistent, ook al moest hij het met twee podiums doen. En dat is exact waar teambaas Binotto naar op zoek was. “Carlos is een snelle en zeer consistente coureur. Ik denk dat hij een van de coureurs is die het vaakst finisht en op zondag zijn positie in het klassement verbetert”, laat Binotto optekenen. Ferrari heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz

“Ik hoop echt dat hij gaat bijdragen in onze strijd om terug te komen in de hoogste regionen van het kampioenschap, wat erg belangrijk is voor ons”, gaat Binotto verder. “Het is erg belangrijk om twee coureurs te hebben die presteren en het goed doen in de race, om zoveel mogelijk punten te scoren. Ik ben er vrij zeker van dat Carlos ons hierbij gaat helpen en om het als team beter te doen.”

Ook op technisch gebied verwacht Binotto veel van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari-teambaas heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz jr.