Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari verbaasd door eigen snelheid in Bahrein

Ferrari verbaasd door eigen snelheid in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz werkte op vrijdag zijn eerste oefensessies af namens Ferrari . Dat deed hij met verve, door onder meer de vierde snelste tijd neer te zetten tijdens de tweede training. Alhoewel hij tijdens zijn snelste ronde een mooie slipstream meepakte en daardoor wat tijd won, is hij verrast dat hij zo dicht op zijn concurrenten staat. “Elke ronde die ik rij begrijp ik de Ferrari-bolide een beetje beter. Ik begrijp beter hoe de auto zich gedraagt en hoe de auto zich aanpast aan verschillende omstandigheden.”

Want daar draaide het bij de Spanjaard vooral om: de auto beter te leren kennen. “Dat heeft tijd nodig”, zo vervolgt hij. “Daarom was het belangrijk voor mij om een foutloze vrijdag af te werken en ons programma te voltooien. Morgen kan alles weer anders zijn, met andere omstandigheden. Zeker de wind wordt een ding, dus we moeten het stap voor stap doen op weg naar de kwalificatie.”

“Op vrijdag waren de omstandigheden ook verschillend. In de eerste training voelde alles heel normaal, maar tijdens de tweede training veranderde de wind en de baantemperatuur. Daardoor was het lastiger om de juiste balans te vinden en kroop het veld dichter naar elkaar toe. We waren verrast om te zien hoe dicht het allemaal op elkaar zat.”

Ook teamgenoot Charles Leclerc was een beetje verrast. “Het was een goede dag, deze vrijdag, en we hadden eigenlijk helemaal niet verwacht zo competitief te zijn. Toch is het nog vroeg”, benadrukt hij. De Monegask had het net als Sainz wat lastiger in de tweede training. “Ik worstelde met de achterkant van de wagen en wist niet de ronde te rijden die ik wilde. Er is nog veel werk te doen, maar ik merk dat het team enorm gemotiveerd is en ik merk alle verbeteringen die we ten opzichte van vorig jaar hebben doorgevoerd.”

Het wordt een spannende kwalificatie op zaterdag, weet Leclerc, die niet verwacht dat zijn team enorm kan verrassen. “De normale auto’s zullen vooraan de grid staan”, zo doelt hij op Red Bull en Mercedes . “Maar het zit daarachter allemaal dicht op elkaar en ik denk dat de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari verbaasd door eigen snelheid in Bahrein