Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari verwacht spektakel met sprintrace: 'Setup zal verre van optimaal zijn'

Ferrari verwacht spektakel met sprintrace: ‘Setup zal verre van optimaal zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekend gaat de Formule 1 experimenteren met een nieuw format. Een extra sprintrace op zaterdag moet voor meer spektakel gaan zorgen en moet voor meer actie gaan zorgen op de baan. Een goede verandering voor de fans, maar de teams zien het format nog niet helemaal zitten. Zo zijn er bij Ferrari nu nog serieuze twijfels of het format wel gaat werken.

” We moeten namelijk ook rekening houden met het feit dat we een nieuwe bandenspecificatie hebben in Silverstone “, legt teambaas Mattia Binotto uit aan Motorsportweek . Die nieuwe specificatie werd al getest in Oostenrijk en de resultaten van die tests zagen er volgens Pirelli goed uit en dus zullen de teams vanaf de Grand Prix in Silverstone met die nieuwe banden rijden. Weinig data kan voor spektakel zorgen

” Ja, we hebben erop getest in Oostenrijk maar bijna alle teams zullen nog wel meer data en ervaring nodig hebben op die band “. De nieuwe banden en de kwalificatie op vrijdagmiddag zullen volgens Binotto dus voor spektakel gaan zorgen. “We zullen heel weinig tijd hebben omdat we alleen maar de vrijdagochtend hebben voordat we moeten kwalificeren.”

” Ik denk dat sommige dus ook geen optimale setup zullen hebben en dat zal ook nog wel rommelig worden. Met dat vooruitzicht kan het wel een geweldig raceweekend worden “. Als het nieuwe format bevalt, heeft Binotto ook al een idee hoe ze het in de toekomst kunnen gebruiken. ” Als we twee races op hetzelfde circuit hebben, dan kunnen we dit format misschien gebruiken om het weekend anders te laten verlopen “, sluit de Italiaan af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari verwacht spektakel met sprintrace: ‘Setup zal verre van optimaal zijn’