Het laatste formule 1 nieuws

"Ferrari was alleen top met Niki Lauda en Michael Schumacher"

“Ferrari was alleen top met Niki Lauda en Michael Schumacher”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Charles Leclerc in de Ferrari F1-bolide Foto: Ferrari Een ontgoochelende zesde plaats in het constructeurskampioenschap, geen enkele overwinning en een handvol podiumplaatsen. Voor Ferrari was het voorbije F1-seizoen het slechtste in ruim veertig jaar tijd.

Nee, in Maranello zal er niet vrolijk gevierd worden met Kerstmis. Het statige Kestdiner dat Ferrari normaal voor journalisten organiseert is omwille van het coronavirus geschrapt en dat is misschien maar best ook. Wie weet welke kritische vragen zouden er dan misschien weer gesteld worden.

Toch blijft het pijnlijk om te zien hoe een legendarisch merk als Ferrari, met zoveel financiële middelen en geweldige rijders er de voorbije jaren nooit in slaagde om wereldkampioen te worden.

“Het is bijzonder moeilijk om met de Italianen het ultieme succes te behalen. Ik heb het zelf zes jaar geprobeerd en reed telkens mee vooraan maar wereldkampioen ben ik nooit geworden,” aldus voormalig Ferrari-rijder Gerhard Berger tegenover ‘Motorsport-Total’.

Ook geen F1-titel voor Fernando Alonso en Sebastian Vettel
Hoe moeilijk het is om met Ferrari succes te behalen is volgens Berger de voorbije jaren meermaals bewezen. Fernando Alonso maakte als tweevoudig F1-kampioen de overstap naar Ferrari, net als viervoudig kampioen Sebastian Vettel, maar allebei moesten ze de Scuderia verlaten zonder er een extra wereldtitel mee te hebben behaald.

“Sebastian Vettel, vier keer wereldkampioen, is er ook bij Ferrari niet in geslaagd om Ferrari helemaal naar de top te brengen. In de periode dat ik naar hen keek zijn er slechts twee rijders in geslaagd om Ferrari echt naar de weg van succes te brengen: Niki Lauda en Michael Schumacher.”

Laatste F1-titel in 2007
De Fin Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste Ferrari-rijder die de wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Het was voor Raikkonen zijn eerste en enige wereldtitel in de Formule 1.

“Maar daar zat een grote portie geluk bij”, waarmee Berger verwijst naar het feit dat Raikkonen dat jaar tijdens de laatste race van het seizoen de F1-titel veroverde met slechts één punt voorsprong op McLaren-teamgenoten Fernando Alonso en Lewis Hamilton die destijds elkaar het licht in elkaars ogen niet gunden.”Rijden voor Ferrari, met die Italiaanse mentaliteit, hoe leuk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ferrari was alleen top met Niki Lauda en Michael Schumacher”