Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari wil keuze over junior drivers voor weekend in Bahrein bekendmaken

Ferrari wil keuze over junior drivers voor weekend in Bahrein bekendmaken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari hoopt de junior drivers voor het afsluitende Formule 2-weekend in Bahrein meer duidelijkheid over hun toekomst te geven. Ferrari zelf zit al vol met Charles Leclerc en Carlos Sainz en ook Alfa Romeo is bezet na de contractverlenging van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Alleen de stoeltjes bij Haas, het andere team met een Ferrari-motor, zijn over, maar Ferrari heeft drie junioren die op de deur kloppen: Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman . Volgens teambaas Mattia Binotto zal de beslissing voor het weekend Bahrein genomen worden. De drie coureurs staan er goed voor in het Formule 2-kampioenschap. Schumacher gaat aan de leiding met een voorsprong van 22 punten op Ilott. Schumacher leek in beeld voor het stoeltje bij Alfa Romeo, maar daar viel de keuze toch op Giovinazzi. Bij Haas zijn nog twee stoeltjes niet ingevuld, maar ook de goed gesponsorde Nikita Mazepin aast op dat plekje.

“We zullen niet wachten tot het laatste Formule 2-weekend in Bahrein”, aldus Binotto tegen Crash.net. “Het zal in de komende weken beslist worden. Er is niet voor allemaal plaats in de Formule 1. Ze doen het alle drie goed in de Formule 2 en willen het seizoen goed afsluiten. Daar ligt hun focus op dit moment. In Abu Dhabi krijgen ze een kans in de eerste vrije training in de Formule 1 en daarna volgt nog de young driver test. Maar daar zal onze beslissing niet van afhangen. We beslissen op basis van wat we al gezien hebben. Hoe ze zich ontwikkeld hebben en wat hun potentie is.”

“Natuurlijk willen we hen naar de Formule 1 brengen en het liefste naar Ferrari. Hoe die weg daarnaartoe zal zijn, is minder belangrijk. Wie weet kan er komend jaar maar eentje van de drie naar de Formule 1. Dan is het aan ons om die andere twee ergens anders onder te brengen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari wil keuze over junior drivers voor weekend in Bahrein bekendmaken