Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari wil reverse grid-races zien na inhaalrace Hamilton

Ferrari wil reverse grid-races zien na inhaalrace Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton gaf in Sao Paulo een masterclass in inhalen. De Mercedes -coureur klom in de sprintrace op van de laatste plaats naar de vijfde stek. In de Grand Prix op zondag mocht de Brit vanaf de tiende plek starten en wist hij in de 59ste ronde Max Verstappen in te halen en zo de overwinning veilig te stellen.

Na dit optreden van Hamilton is de roep voor een reverse grid-race weer opgewaaid. Mattia Binotto werd hier naar gevraagd en zegt een voorstander van het idee te zijn. “Ik denk dat het haalbaar is omdat we zoveel inhaalacties hebben gezien”, zegt Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“Dat was heel vermakelijk, dus ik vind dat we het moeten overwegen om een reverse grid toe te passen in de sprintrace. Nu we hebben kunnen zien wat er is gebeurd, denk ik dat er niet eens over gediscussieerd hoeft te worden”, aldus de teambaas van Ferrari . Brazilië toont potentie van sprintraces

De baas van de Formule 1, Ross Brawn, was ook te spreken over de sprintrace in Brazilië. Het was volgens hem ‘de beste’ van de sprintraces die we dit jaar hebben gezien. “Er was veel actie, er waren veel gevechten en je had Lewis met zijn opmars door het veld.”

“Het was een geweldige zaterdagmiddag vol met entertainment en een mooi voorafje voor het hoogtepunt op zondag”, aldus Brawn. De F1-baas vindt de sprintrace dan ook een toevoeging aan een Grand Prix-weekend, al zijn er ook nog wel dingen die verbeterd kunnen worden.

“Er zijn details waar we nog naar moeten kijken, maar Brazilië heeft laten zien dat de sprintrace een geweldige aanvulling is op het weekend. Door de sprint hebben de vrijdag, zaterdag en zondag grote gebeurtenissen die voor iedereen spannend zijn.” Verstappen machteloos tegen Hamiltons supersnelle Mercedes

Natuurlijk gaat het overal veel over het gevecht tussen Verstappen en Hamilton en over de dominante manier waarop Mercedes de overwinning pakte in Brazilié. Hoe had men dat voor elkaar gekregen? Dit en meer in de nieuwe podcast!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari wil reverse grid-races zien na inhaalrace Hamilton