Het laatste formule 1 nieuws

Ferrari zit al na twee races diep in de problemen

Ferrari zit al na twee races diep in de problemen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het team van Ferrari bereidt de auto van Sebastian Vettel voor op de Grand Prix van Stiermarken, afgelopen zondag op de Red Bull Ring. De wet van Murphy? „De wet van Ferrari” is misschien toepasselijker, sneerde de sportkrant Gazzetta dello Sport maandag, daags na een weekend waarin bij de Italiaanse renstal alles fout ging wat fout kon gaan. De race was nauwelijks begonnen of Ferrari was al klaar: Charles Leclerc en Sebastian Vettel hadden elkaar in de eerste ronde uit de race gebeukt.

De dubbele uitvalbeurt is pijnlijk, maar Ferrari’s zorgen zijn veel omvangrijker. Het Formule 1-seizoen is slechts twee races oud, en toch is de wereldtitel waar Ferrari sinds 2007 naar smacht al volstrekt onhaalbaar. Ferrari is een grauwe middenmoter geworden. Het team verkeert in crisis, met een veel te langzame auto en intern sluimerende onrust.

Vorige week, in het eerste van twee raceweekends op de Oostenrijkse Red Bull Ring, werd duidelijk dat Ferrari in de problemen zit. De nieuwe bolide, de SF1000, bleek tijdens de kwalificatie in handen van Leclerc liefst een seconde per ronde trager dan zijn voorganger – een eeuwigheid in de Formule 1. Op zondag kon het team onverwacht alsnog aan de champagne na een tweede plek van Leclerc, maar dat was te danken aan de negen uitvallers en een reeks safetycarfases, en zeker niet aan de potentie van de Ferrari.

Echt beroerd werd het een week later. Bij de in zware regenval verreden kwalificatie voor de tweede Oostenrijkse race was Ferrari de grote verliezer. Ondanks herziene onderdelen die het team snel had laten invliegen, hadden de coureurs grote moeite de onvoorspelbare SF1000 in het spoor te houden. Vettel kwam niet verder dan de tiende startpositie, Leclerc werd kansloos elfde. Toen moest de gênante vertoning tijdens de race nog komen, veroorzaakt door een onbesuisde inhaalpoging van Leclerc op Vettel. Ze botsten en moesten allebei met schade opgeven. Fundamentele fout

Hoe kan het dat de nieuwe Ferrari zo’n middelmatige auto is? Ten eerste doordat er bij het ontwerp van de bolide iets fundamenteel fout is gegaan. De aerodynamische simulaties die de ingenieurs hadden gemaakt, bleken niet te stroken […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ferrari zit al na twee races diep in de problemen