Het laatste formule 1 nieuws

FIA denkt na over Formule 1-auto's met vierwielaandrijving

FIA denkt na over Formule 1-auto’s met vierwielaandrijving

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Namens de FIA is Nikolas Tombazis, technisch directeur van de single seater afdeling en een van de hoofdverantwoordelijken voor de weg die de de Formule 1 in de toekomst in zal slaan. Tegenover RacingNews365 vertelt hij wat op dit moment de plannen en vooruitzichten zijn voor 2025. Logischerwijs is het de belangrijkste opgave om ook in de toekomst voor spectaculaire races te zorgen.

“Onze grootste uitdaging voor de volgende generatie Formule 1-wagens is om het racen spannend te houden, maar tegelijkertijd een grote stap te maken op het gebied van duurzaamheid. We willen volledig CO2-neutraal gaan opereren en daarom willen we honderd procent duurzame brandstof gebruiken. Wij zijn namelijk van mening dat brandstoffen ook de komende tijd een grote rol zullen gaan spelen in de wereld van mobiliteit.”

“Natuurlijk zal dat in een duurzame vorm gebeuren”, vervolgt hij. “De wereld beweegt zich meer richting een hybride situatie en dat beeld moet ook de Formule 1 uitstralen. We willen een leidende rol in spelen op dit vlak en met de volgende generatie motoren willen we een grote sprong voorwaarts maken op dat gebied”, legt Tombazis uit. Dat wordt een uitdaging, omdat de nieuwe motoren tegelijkertijd ook goedkoper moeten worden dan de huidige geldslurpende hybride motoren.

“De nieuwe motoren moeten op elk mogelijke manier efficiënter worden, waardoor de kosten tegelijkertijd lager moeten uitvallen en het een duurzaam business model is voor de teams. Tegelijkertijd moet het racen spannend, en de passie bewaard blijven. Als je al die uitdagingen naast elkaar legt, dan is er echter geen perfecte oplossing waarmee we al die wensen makkelijk in kunnen willigen”, oordeelt de Griek.

Het wordt dan ook een hele uitdaging om het perfect motorrecept te vinden voor 2025 en verder. “We zijn nu in beraad op welk vlak we water bij de wijn moeten doen. We sluiten geen enkele technologie uit en we hebben ook nog geen weg waarvan we zeker weten dat we deze in zullen slaan. Het doel is om deze zomer een goed idee te hebben over de specificaties van de nieuwe motor. In 2022 willen we vervolgens een volledige definitie hebben van de nieuwe […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA denkt na over Formule 1-auto’s met vierwielaandrijving