Het laatste formule 1 nieuws

FIA introduceert track limits in bocht 1 na verwijderen kerbstones

FIA introduceert track limits in bocht 1 na verwijderen kerbstones

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vooraf aan de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten werd het voorprogramma verreden met de W Series en de Nationale Formule 4. In beide races werd een coureur bij het uitkomen van de eerste bocht op de kerbstones gedwongen, waardoor de auto de lucht in werden gelanceerd.

De meerderheid van de F1-coureurs heeft geklaagd over de oranje kerbstones. Drie uur voor de start van de race gaven ze aan dat de kerbstones moeten worden verwijderd om incidenten te voorkomen.

“Hoewel we niet denken dat een Formule 1-auto gelanceerd zal worden, omdat we veel meer downforce hebben, willen we ook niet gedwongen worden om er overheen te rijden” , meldt George Russell op Auto, Motor und Sport . “Als je alleen rijdt, raak je de kerbstones helemaal niet, maar in een gevecht kan het gebeuren dat iemand je dwingt om een wijde lijn te nemen op dit punt.”

De FIA meldt dat ze de kerbstones hebben verwijderd na de incidenten in de voorgaande races. De kerbstones staat nu op de lijst van plaatsen waar track limits worden gemeten, zodat coureurs er geen misbruik van gaan maken. The @FIA has removed the kerbs on the exit of @Cota ’s turn one after incidents where cars took off in support races. It’s now be added the list of places where track limits will be monitored in the GP, so drivers don’t start taking advantage — Adam Cooper (@adamcooperF1) October 24, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA introduceert track limits in bocht 1 na verwijderen kerbstones