Het laatste formule 1 nieuws

FIA komt met nieuwe regelgeving pitstops, moeten minstens 0,2 seconden langzamer

FIA komt met nieuwe regelgeving pitstops, moeten minstens 0,2 seconden langzamer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met als oogmerk het verbeteren van de veiligheid van coureurs en monteurs verandert de FIA vanaf de Grand Prix van Hongarije de regels rondom pitstops in de koningsklasse van de autosport. Zoals blijkt uit een nieuwe technische update van het reglementaire orgaan van de Formule 1 , zullen minimum reactietijden worden ingevoerd die een stop significant kunnen vertragen.

Vanaf augustus zullen pitstops in de Formule 1 er anders uit gaan zien, weet onder andere Motorsport vandaag te berichten. Om ervoor te zorgen dat het risico op niet goed vastgemaakte banden zo klein mogelijk is moet elke handeling van de monteurs minimaal 0,15 seconden duren. Als dit te snel is zal de desbetreffende monteur moeten wachten tot een groen licht het signaal geeft. Naar schatting zullen pitstops vanaf de introductie van deze nieuwe regels tussen de 0,2 en 0,3 seconden langer duren.

Naast deze minimum reactietijd moeten monteurs vanaf de Grand Prix van Hongarije 0,2 seconden laten verstrijken tussen het signaal van de monteurs en het losmaken van de krik zodat de coureur kan wegrijden. De FIA legt dit als volgt uit: “Om veiligheidsredenen verwachten wij voorts dat het tijdsverschil tussen het begin van de procedure voor het losmaken van de krik en het door het groene licht gegeven OK-signaal aan de bestuurder ten minste 0,2 seconden bedraagt.” Doorn in het oog

Deze aangepaste regelgeving lijkt vooral een doorn in het oog van Red Bull Racing . De zes snelste pitstops van 2021 staan allemaal op naam van het team, alsook het record voor de snelste stop in de geschiedenis van de Formule 1. Eerder suggereerde Helmut Marko dat andere teams hadden aangeklopt bij de FIA over de legaliteit van de pitstops van het in Milton Keynes-gebaseerde team. Dit deed hij destijds tegenover het Duitse RTL .

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA komt met nieuwe regelgeving pitstops, moeten minstens 0,2 seconden langzamer