Het laatste formule 1 nieuws

FIA komt met statement na dramatische GP België voor fans

FIA komt met statement na dramatische GP België voor fans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De FIA heeft een bericht online geplaatst voor alle fans van de Formule 1 . Men betreurt dat de Grand Prix van België niet over 44 ronden kon gaan en dat de coureurs alleen even de baan op kwamen om het minimale aantal ronden achter de safety car te rijden. FIA komt met reactie

“Na de aanzienlijke weersverstoring van de FIA Formule 1 Grand Prix van België van 2021, zijn de FIA en de Formule 1 teleurgesteld voor alle fans op het circuit en thuis dat de race van vandaag niet met een volledige afstand verreden kon worden, maar de veiligheid van de coureurs, marshalls en toeschouwers moet altijd de prioriteit zijn” , luidt het statement.

De internationale autosportbond heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om toch nog tot een waardige wedstrijd te komen. “De beslissing van de stewards om het venster waarin de race kon plaats vinden te verlengen, gaf alle mogelijke kansen om de dag optimaal te laten verlopen, maar de weersomstandigheden verbeterden helaas niet voldoende om meer ronden te kunnen rijden.”

Er werd uiteindelijk twee of drie (?) ronden verreden. Om die reden werden halve punten toegekend, maar er bestaat onduidelijkheid of deze punten wel uitgedeeld hadden mogen worden. Lees hier dat verhaal .

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA komt met statement na dramatische GP België voor fans