Het laatste formule 1 nieuws

FIA: kritiek op strafpunten is onterecht

FIA: kritiek op strafpunten is onterecht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er is na de Grand Prix van Oostenrijk nogal wat kritiek op het systeem van de strafpunten. Onterecht, zegt de FIA.

Het was me het raceweekendje wel in Oostenrijk. Naast de absolute dominantie van Max Verstappen, wordt er over meer dingen nagepraat. Over de strafpunten die sommige rijders op hun licentie hebben gekregen bijvoorbeeld.

Tekende collega @rubenpriest vanmorgen al op dat Red Bull-baas Christian Horner bang was dat de Formule 1 niet op voetbal moest gaan lijken , nu reageert de FIA daarop. Teams zijn akkoord met strafpuntensysteem

Bij monde van racedirecteur Michael Masi laat de FIA nu weten dat de regels er nu eenmaal zijn en dat ze niet gewijzigd gaan worden. Hij vergelijkt het puntensysteem met een gewoon rijbewijs. In sommige landen kun je daar ook punten op krijgen.

Bij een bepaald aantal mag je je roze pasje inleveren. Dat is alleen te voorkomen door je rijstijl aan te passen. Zo ook in de Formule 1, aldus Masi.

Bovendien, zegt Masi, hebben de teams eind vorig jaar unaniem besloten dat het systeem werkt en dat er niks verandert hoefde te worden. Lando Norris bijna het haasje

De discussie laait onder meer op vanwege Lando Norris. Hij kreeg na een klein incident op de baan met Sergio Perez 5 seconden tijdstraf en 2 punten op zijn licentie. Daarmee staat het totaal nu op 10.

Dat wil dus zeggen, als Norris zich volgende race weer breed maakt en zijn concurrent in het grint terecht komt, hij op 12 strafpunten kan komen. En die 12 is het magische getal, daarbij volgt een schorsing van 1 wedstrijd. Max neemt het op voor Norris

Max Verstappen liet tijdens de persconferentie al weten de gang van zaken een beetje gek te vinden. Hij zou het een te zware straf vinden voor Norris als hij door een race-incident een wedstrijd langs de kant zou moeten staan.Maar helaas voor Norris en Max, de FIA is onverbiddelijk. Het strafpuntensysteem blijft zoals het is en Lando moet oppassen. Pas volgend jaar kan er wellicht iets veranderen, maar dan moeten de teams daar wel allemaal mee instemmen.Laten we het hopen. Ook interessant!

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA: kritiek op strafpunten is onterecht