Het laatste formule 1 nieuws

FIA niet onder de indruk van zware beschuldigingen Alonso

FIA niet onder de indruk van zware beschuldigingen Alonso

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Fernando Alons o hanteert de FIA ‘ verschillende regels voor verschillende coureurs ‘ met het uitdelen van straffen in een Formule 1 -weekend. Wedstrijdleider Michael Masi legt uit dat het veiligheidsorgaan van de autosport niet ingaat op dergelijke uitspraken van coureurs, zo wordt duidelijk voor de microfoon van onder meer RacingNews365 .

“Elke coureur mag natuurlijk zijn eigen mening hebben, en deze ook delen”, antwoordt Masi als hem gevraagd wordt naar de uitspraken van Alonso. “Dat mogen ze intern doen of via de media, dat is helemaal prima. Toch gelden alle regels precies hetzelfde voor iedereen.”

Alonso mag van Masi zeggen wat hij wil, maar weerspreekt de mening van de Spaanse coureur. “We beoordelen elk incident door puur en alleen te kijken naar wat er op dat moment aan de hand is.”

Na de uitspraken van Alonso werden er vraagtekens gezet achter het consistent handelen van de FIA, maar Masi benadrukt zich niet in de discussie te mengen.

“Ik ben blij dat we een erg goed team aan stewards hebben, en nee, ik kan je verzekeren dat dergelijke uitspraken geen extra invloed hebben op de situatie, of extra druk geeft bij het doen van ons werk.”

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA niet onder de indruk van zware beschuldigingen Alonso

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil