Het laatste formule 1 nieuws

FIA pakt uit met bijzondere opzet persconferenties in Imola

FIA pakt uit met bijzondere opzet persconferenties in Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekend proberen de FIA en de Formule 1 een nieuwe format uit voor het raceweekend op Imola. In plaats van een raceweekend van vier dagen, wordt het een weekend met drie dagen. De persconferenties op donderdag worden verschoven naar de vrijdag, terwijl de twee vrije trainingen op vrijdag komen te vervallen.

In plaats van die vrije trainingen zullen nu alle persconferenties plaatsvinden, maar deze zijn niet simpelweg een dag verschoven. Ook het format daarvan is aangepast. Dit jaar komen de coureurs per team met zijn tweeën opdagen voor de persconferentie, waarbij Williams het spits aan het begin afbijt en Mercedes uiteindelijk de dag afsluit.

Op vrijdag volgen normaal gezien de teambazen, die gedurende twee sessies tussen de twee vrije trainingen door de pers te woord staan. Omdat de persconferenties van de coureurs nu naar de vrijdag zijn verplaatst, moest er een alternatief worden verzonnen voor de persconferenties van de teambazen.

De FIA kwam met een bijzonder idee. Alle teambazen zullen nu bij hun coureurs aanschuiven, iets dat nog niet eerder vertoond is in de sport. In plaats van Max Verstappen en Alexander Albon als duo zullen we aankomend weekend dus Christian Horner aan hun zijde zien. Dat geldt voor alle teambazen, dus het kan wel eens wat bijzondere confrontaties opleveren.

Morgen (vrijdag) zullen de persconferenties om 13:00 uur Nederlandse tijd beginnen. Hoe die persconferenties zich ontwikkelen lees je natuurlijk meteen op RacingNews365 .

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA pakt uit met bijzondere opzet persconferenties in Imola