Het laatste formule 1 nieuws

FIA past opnieuw regels aan om F1 seizoen 2020 volwaardig mee te laten tellen

FIA past opnieuw regels aan om F1 seizoen 2020 volwaardig mee te laten tellen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het F1-seizoen 2020 is zonder enige twijfel het meest bizarre seizoen in de geschiedenis van de Formule 1. Dat heeft nog niets te maken met de actie op de baan, die is redelijk voorspelbaar, maar natuurlijk alles met de coronacrisis. Ook sinds de laatste aankondiging van afgelopen vrijdag heeft de FIA weer een noodmaatregel nodig.

De Formule 1 maakte namelijk bekend dat het dit seizoen niet naar Noord- of Zuid-Amerika zal afreizen. Dit betekent dat het kampioenschap op maximaal twee continenten gehouden wordt en volgens de reglementen mag je het dan geen wereldkampioenschap noemen. FIA en Liberty Media slaan handen ineen

De FIA en de Formule 1 is er natuurlijk alles aan gelegen dat dit wel gebeurd en dus heeft de autosportfederatie op aanvraag van Auto Motor und Sport verklaard dat de kampioen van 2020 nog steeds een volwaardig wereldkampioen genoemd mag worden. Dat komt omdat hun hand in dit geval door ongebruikelijke omstandigheden wordt overspeeld.

Ross Brawn van Liberty Media, stelde eerder ook al dat de acht races die in eerste instantie voor de zomer gepland stonden ook al voldoende waren om het seizoen de status van wereldkampioenschap te geven.

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA past opnieuw regels aan om F1 seizoen 2020 volwaardig mee te laten tellen