Het laatste formule 1 nieuws

FIA-president staat versteld van wilskracht Formule 1 na aankondigen 2022-kalender

FIA-president staat versteld van wilskracht Formule 1 na aankondigen 2022-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de aankondiging van de Formule 1 -kalender van 2022 kan Jean Todt alleen maar trots zijn op het bereiken van 23 races over de hele wereld. Dat de drukste F1-kalender in de geschiedenis van de koningsklasse tijdens de coronapandemie is gerealiseerd, laat volgens de president van de FIA zien hoeveel wilskracht de organisatie heeft.

“De indrukwekkende 2022-kalender is het resultaat van enorm veel werk door de Formule 1”, laat Todt weten in een persbericht van de FIA . Na een vergadering van de Motorsport’s Council werd de kalender, die een recordaantal van 23 GP’s telt, definitief gemaakt. “De afgelopen twee jaar heeft de F1 enorme wilskracht laten zien.”

“Dit kunnen we terugzien in de voortdurende groei van de sport, ondanks de belangrijke uitdagingen tijdens de pandemie.” In 2022, het seizoen waarin we een nieuwe generatie F1-bolides zien, zien we een aantal nieuwe vaste circuits op de kalender. Zo keert Imola na twee GP’s tijdens de coronapandemie terug op de vaste kalender, en wordt er een gloednieuwe race verreden in Miami.

Ondertussen benadrukt Todt dat de koningsklasse van de autosport voortdurend bezig is met duurzaamheid in de Formule 1. “Dit blijft altijd een prioriteit van de FIA. De nieuwe technische reglementen onderstrepen deze aanpak”, aldus de voorzitter van het veiligheidsorgaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA-president staat versteld van wilskracht Formule 1 na aankondigen 2022-kalender