Het laatste formule 1 nieuws

FIA-president: "Verstappen lijkt een beetje op Raikkonen"

FIA-president: “Verstappen lijkt een beetje op Raikkonen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zeven seizoenen vol Mercedes -dominantie krijgen we dit jaar eindelijk een heerlijke titelstrijd tussen twee teams voorgeschoteld. FIA-president Jean Todt, die binnenkort afzwaait, zag het stiekem wel aankomen, vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365 .

“Het was niet onverwacht. Want meer stabiliteit in de regels betekent dat er minder vooruitgang kan worden geboekt en de marges kleiner worden. Beide teams (Mercedes en Red Bull , red.) hebben bovendien veel getalenteerde mensen en de motorleveranciers bleven ook stappen zetten.”

Niet alleen de teams zijn goed, ook de coureurs rijden de sterren van de hemel. “Daarbovenop heeft elk team een exceptionele coureur”, doelt hij op Lewis Hamilton en Max Verstappen . “Elke coureur in de Formule 1 is natuurlijk goed, maar een klein aantal heeft extra talent. Als dat gecombineerd wordt met een goede auto, dan zien we wat we dit jaar zien.” Hamilton blijft van wereldniveau

Gevraagd naar de twee titelkandidaten, geniet Todt van zowel de Brit als de Nederlander. Hij moet wel erkennen dat Hamilton het relatief makkelijk heeft (gehad).

“Ik mag Lewis graag. Ik bewonder het dat hij zo lang zo goed blijft. Natuurlijk is het makkelijker als je voor het beste team met de beste auto rijdt, maar hij heeft wel de passie.”

Door zijn en Mercedes’ prestaties dreigen alle records van Ferrari, uit de tijd dat Jean Todt teambaas was, uit de boeken te worden gereden. De Fransman lijkt er niet van wakker te liggen.

“Het is goed voor Mercedes. Momenteel zijn er nog steeds twee kampioenen met zeven titels, maar records zijn er altijd om gebroken te worden.” Activistische Hamilton

Todt vindt het mooi dat Hamilton zich de laatste jaren probeert in te zetten voor minderheden, maar de manier waarop kan hem niet altijd bekoren. Toch heeft hij veel respect voor de Mercedes-coureur.

“Dat hij altijd betrokken is op welke manier dan ook, is heel goed. Het betekent natuurlijk niet altijd dat ik het eens ben met de manier waarop hij zich erbij betrekt, maar hij gelooft ergens in en uit zichzelf. Dat respecteer ik wel.””Nogmaals, soms denk ik dat het anders kan worden gedaan, maar het feit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA-president: “Verstappen lijkt een beetje op Raikkonen”