Het laatste formule 1 nieuws

FIA vermindert de maximale duur van een Formule 1-race

FIA vermindert de maximale duur van een Formule 1-race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vandaag de dag duurt een gemiddelde Formule 1 -race zo’n anderhalf uur als er geen onderbrekingen zijn of als de safety car niet de baan op hoeft te komen. Alle Formule 1-races, op die in Monaco na, worden verreden over een afstand van zo’n 305 kilometer, met een limiet van twee uur zuivere racetijd.

In het geval er een rode vlag komt wordt de timer van twee uur echter stilgezet. In het verleden zorgde dat zo heel af en toe nog voor een zeer lange tijd tussen het begin en het einde van een race. Denk aan de Grand Prix van Canada , in 2011, die na een regenonderbrekingen uiteindelijk meer dan vier uur in beslag nam.

Daarna werden de regels aangepast om zo een race over een periode van maximaal vier uur plaats te laten vinden. Eerst was daar namelijk geen regel voor. In 2021 wordt dit echter teruggebracht van vier, naar drie uur, zo heeft de FIA besloten. Sinds de Canadese GP in 2011 zat er overigens slechts één keer meer dan drie uur tussen het begin en het einde van de race.

Dat was de Braziliaanse GP van 2016, die eveneens geteisterd werd door regen. Deze duurde net iets langer dan drie uur, terwijl de GP van Bahrein enkele weken geleden net geen drie uur in beslag nam. De race lag toen stil na de grote crash van Grosjean in de openingsronde en er reparaties uit moesten worden gevoerd aan het circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA vermindert de maximale duur van een Formule 1-race