Het laatste formule 1 nieuws

FIA-voorzitter Todt blij met Verstappen: 'Eindelijk een titelgevecht'

FIA-voorzitter Todt blij met Verstappen: ‘Eindelijk een titelgevecht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Wie is er niet blij dat er eindelijk weer een echte titelstrijd gaande is in de Formule 1? Nu laat ook FIA-voorzitter Jean Todt uit over het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Hij is helemaal in zijn nopjes met de Nederlander.

Verstappen heeft met zijn overwinning in Monaco de leiding in het kampioenschap overgenomen van Hamilton, waarmee er een draai is gegeven aan het nu al spectaculaire titelgevecht van 2021. Na de races in Imola en Barcelona leek het erop dat de zevenvoudig wereldkampioen qua WK-punten langzaam weg begon te lopen, maar nu is het de Nederlander die met het momentum op zak richting Bakoe afreist.

Artikel gaat verder onder video ‘Gelukkig is er duel met Verstappen’

De dominantie van Mercedes lijkt doorbroken door Verstappen. “Dominantie bestaat ook in voetbal en tennis: Mercedes wint op verdienste. De anderen moeten versnellen om ze te verslaan. Gelukkig is er nu het duel met Max Verstappen”, zegt Todt tegen Corriere.it . Toch gelooft de voorzitter dat er ruimte is voor verbetering. “Ik zou liever zien dat er meer teams en meer coureurs bij betrokken zijn. En ik herhaal: de F1 en de autosport hebben een sterkere Ferrari nodig.” Honger en motivatie van Mercedes groeide

In gesprek met Corriere.it gaat Todt nog wat dieper in op de huidige status van Ferrari. “Ik denk dat er de wens en het vermogen is. Op het niveau van de coureurs behoren Charles Leclerc en Carlos Sainz tot de besten.” Volgens hem ontbreekt het volgende: “Een geheel: auto, motor, chassis, aerodynamica. Je moet alles op het hoogste niveau hebben. Een paar duizendsten van een seconde kunnen beslissend zijn. Ik bewonder deze dominantie van Mercedes, ook al zou ik liever zien dat er meer concurrentie is: maar het team en Lewis Hamilton zijn al acht jaar de beste. Ze hadden kunnen ontspannen, maar in plaats daarvan groeide hun motivatie en honger naar meer.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA-voorzitter Todt blij met Verstappen: ‘Eindelijk een titelgevecht’