Het laatste formule 1 nieuws

FIA waarschuwt F1-coureurs voor drietal track limits

FIA waarschuwt F1-coureurs voor drietal track limits

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ook op de Hungaroring, met haar korte draaiwerk, let de FIA weer nauwlettend op track limits. Men wijst daarbij drie specifieke plekken aan waar de Formule 1 -coureur extra goed moeten opletten dat ze binnen de lijntjes kleuren. Het gaat daarbij om bocht vier, de linkerbocht heuvelop waar Felipe Massa ooit zijn ongeluk kende, waardoor hij de rest van het seizoen moest missen. Daar mogen ze niet met vier wielen over de rood-witte kerbstones rijden.

Dezelfde regel wordt aangehouden voor de bochten elf en twaalf (daar waar Verstappen vorig jaar de muur in gleed). Ook daar vormen de rood-witte kerbstones de grens van het toelaatbare. Gaan de coureurs te wijd, dan moeten ze er zorg voor dragen dat ze op een veilige manier terugkeren op de baan. De FIA heeft daar op de Hungaroring geen speciale ‘vluchtroutes’ voor uitgestippeld.

Uiteraard geldt zoals altijd dat de overtredingen kenbaar worden gemaakt via het interne berichtensysteem. Na drie overtredingen in de race krijgen de coureurs de zwart-witte vlag te zien, bij een vierde overtreding wordt de zaak voorgelegd aan de stewards. In vrije trainingen en de kwalificatie wordt de rondetijd bij een overtreding afgenomen. ‘Verstappen krijgt er in de Formule 1 snel een Nederlandse coureur bij’

Afgelopen weken ging het veelal over Lewis Hamilton en Max Verstappen , maar er zijn meer coureurs die aandacht verdienen. Want krijgen we binnenkort nu een tweede Nederlandse Formule 1-coureur, of toch niet? Het podcast-panel bespreekt dit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina FIA waarschuwt F1-coureurs voor drietal track limits