Het laatste formule 1 nieuws

Fittipaldi: "Het mag duidelijk zijn dat het geen ideale omstandigheden zijn"

Fittipaldi: “Het mag duidelijk zijn dat het geen ideale omstandigheden zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pietro Fittipaldi valt minimaal één race in voor Romain Grosjean. De Fransman kende afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein een zware crash en zal tijdens het tweede raceweekend in Bahrein niet in de Haas-auto stappen. Met de volgende Fittipaldi heeft de Formule 1 weer een coureur uit de bekende Braziliaanse racefamilie op de grid staan. “Het belangrijkste is dat ik blij ben voor Romain dat hij veilig en gezond is”, aldus Fittipaldi, die als eerste stilstaat bij het ongeval van Grosjean. “We zijn allemaal blij dat zijn verwondingen relatief klein zijn na zo’n groot ongeluk.”

Ondanks dat het een dubbel gevoel is, is de 24-jarige Braziliaan blij met zijn debuut, waarbij hij opmerkt dat het niet makkelijk gaat worden. “Het mag duidelijk zijn dat het geen ideale omstandigheden zijn om mijn eerste kans te krijgen om deel te nemen in de Formule 1”, vervolgt de kleinzoon van F1-legende Emmerson Fittipaldi. “Maar ik ben Gene Haas en Günther Steiner enorm dankbaar voor hun vertrouwen om mij achter het stuur te zetten dit weekend. Ik ben dit seizoen veel bij het team, zowel langs de baan als het werk met de simulator sessies. Dus ben ik bekend met de procedures waarmee het team tijdens een Grand Prix-weekend werkt. Het gaat een gaaf zijn om mijn eerste start van mijn carrière in de Formule 1 te maken. Ik ga er alles voor geven en ik kijk uit naar de vrije trainingen op de vrijdag in Bahrein.”

Overigens weet de jonge coureur er alles van hoe het is om te moeten herstellen van een zware crash . Zo brak de coureur in 2018 zijn beide benen in een LMP1-auto tijdens de FIA WEC op Spa. De Braziliaan viel toen in voor Renger van der Zande.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fittipaldi: “Het mag duidelijk zijn dat het geen ideale omstandigheden zijn”