Het laatste formule 1 nieuws

Fittipaldi prijst Amerikaanse IndyCar: "Het is leuker dan Formule 1, mijn zoon is er lyrisch over"

Fittipaldi prijst Amerikaanse IndyCar: “Het is leuker dan Formule 1, mijn zoon is er lyrisch over”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

IndyCar De Formule 1 beleeft een van de spannendste en spraakmakende seizoenen van de afgelopen jaren. Toch was het jaren bar en boos met de spanning in de koningsklasse en Emerson Fittipaldi vindt dan ook dat IndyCar structureel leuker en spannender is.

Jarenlang werd de sport gedomineerd door Mercedes met weinig spanning in het kampioenschap én in de races. De Formule 1 besloot daarom vanaf 2022 het roer om te gooien. Gelukkig worden de fans dit jaar inmiddels al getrakteerd op een spraakmakend seizoen, nog voordat de nieuwe regels van kracht gaan. Toch kan de koningsklasse niet iedereen bekoren. Veel spannender

Fittipaldi werd twee keer wereldkampioen in de Formule 1, maar kijkt liever naar de Amerikaanse raceklasse IndyCar. “Ik was met Zak Brown aan het praten en vertelde hem dat de IndyCar het geweldig doet en veel spannender om te kijken is dan welke andere raceklasse dan ook”, vertelt hij aan de website van IndyCar. “Het is beter dan Formule 1. Soms zijn de races te laat om te bekijken, maar mijn zoon van veertien vindt het echt geweldig”, verklaart de Braziliaan. Volg jij IndyCar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fittipaldi prijst Amerikaanse IndyCar: “Het is leuker dan Formule 1, mijn zoon is er lyrisch over”