Het laatste formule 1 nieuws

Flexi-wings geen gamechanger in Baku, stelt Alfa Romeo

Flexi-wings geen gamechanger in Baku, stelt Alfa Romeo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De discussie over flexibele achtervleugels gaat deze week ongetwijfeld weer oplaaien als de Formule 1-teams arriveren in Azerbeidzjan. Mercedes stelt dat hier de grootste winst te behalen valt voor de teams die de regels buigen.

Sinds de Grand Prix van Spanje draait het in de Formule 1 vooral om flexibele achtervleugels . Rivalen Mercedes en Red Bull Racing beschuldigen elkaar heen en weer van het gebruik van onreglementaire vleugels. De FIA gaat de eisen vanaf de GP van Frankrijk aanscherpen. Aankomend weekend kunnen de teams met een verder dan toegestaan doorbuigende achtervleugel nog eenmaal profiteren op het Baku City Circuit.

Mercedes en McLaren vrezen dat de flexi-wings vooral in Baku van meerwaarde zijn, gezien de combinatie van de langzame sector door de oude stad en een van de langste rechte stukken van de F1-kalender. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is echter van mening dat de winst in Azerbeidzjan wel meevalt: “We moeten hier serieus mee omgaan, maar het zal echt geen gamechanger zijn. Wij hebben, net als Ferrari, laten zien dat we op dergelijke lay-outs (zoals Monaco) goed presteren. Dat is mogelijk hetzelfde in Azerbeidzjan. Dat circuit bestaat uit twee delen: de stad, dat qua filosofie heel erg lijkt op Monaco. En dan heb je iets van 2,5 kilometer aan rechte stukken. Dit wordt voor ons wat lastiger maar het is wat het is.” In gesprek met de Alfa Romeo-teambaas:

Vasseur baalt van FIA: “Nieuwe richtlijn flexi-wings oneerlijk” Interview Fred Vasseur: Overleven, jong talent, Giovinazzi en Alfa Romeo

Lees het hele artikel op de volgende pagina Flexi-wings geen gamechanger in Baku, stelt Alfa Romeo