Het laatste formule 1 nieuws

Format met sprintrace baart Helmut Marko zorgen: "Als er op vrijdag iets misgaat..."

Format met sprintrace baart Helmut Marko zorgen: “Als er op vrijdag iets misgaat…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aanstaand weekend gooit de Formule 1 in Silverstone het format van het raceweekend aardig op de schop. Na de eerste vrije training op vrijdag volgt direct de kwalificatie zoals we dit gewend zijn. Op zaterdag is er weer een vrije training, gevolgd door de sprintrace. De uitslag van die race bepaalt de startvolgorde voor de hoofdrace op zondag. Red Bull is dit jaar sterker dan Mercedes en won de afgelopen vijf races, maar de teamleiding is op zijn hoede voor Mercedes. De concurrent neemt in Silverstone een nieuwe upgrade mee en het veranderde format zorgt voor onbekend terrein.

Helmut Marko weet nog niet zo goed wat hij van komend weekend moet verwachten. “Als er op vrijdag iets misgaat, dan kan dat het hele weekend verpesten”, zo begint de topman zijn reactie aan Speedweek. “De eerste vrije training is de enige kans om de afstelling te controleren. Daarna kun je pas op zaterdag in de tweede training iets corrigeren, maar dan is de kwalificatie al achter de rug.”

Marko schrijft concurrent Mercedes dan ook zeker nog niet af. “Het is de thuisrace van Hamilton en zij zullen alles uit de kast halen. Ze zullen pas opgeven als ze theoretisch niet meer kunnen winnen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Format met sprintrace baart Helmut Marko zorgen: “Als er op vrijdag iets misgaat…”